Nätapoteket Apotea väljer en fysisk servermiljö hos molnleverantören Ipeer, en del av Cygate. Investeringen görs i samband med att Apotea växer med ca 80 procent årligen med sikte på en halv miljard i omsättning 2015.

Ipeer valdes i konkurrens utifrån dess support, avtal, pris och flexibilitet. E-handelsveteranerna på Apotea lyckas med en fysisk servermiljö leverera ett större sortiment till lägre priser än butikskonkurrenterna och har nyligen valts till Årets ehandel för andra året i rad.


 
Apotea.se är Sveriges första fullskaliga nätapotek utan några fysiska butiker. Enligt HUI har Apotea lägre pris än butikskonkurrenterna på 50 av 51 egenvårdsprodukter. Företaget startades av sex ehandelsveteraner från Adlibris 2011, sedan dess har omsättningen växt från 12 till 288 miljoner, och väntas 2015 nå en halv miljard. 29 maj valdes Apotea för andra året i rad till Årets E-handel på Nordic Ecommerce Summit.

Apotea har egenutvecklade verksamhetssystem. En ständig optimering för användarvänligaste och snabbaste sajt till lägsta pris är en prioritet. 2014 upplevde Apotea väntetider när TV-reklamen drev in tusentals samtidiga besökare. Apotea hade testat globala standardmoln men förkastat dem utifrån bristande datakraft och regelhänsyn. Efter genomgång av flera svenska leverantörer valdes en kraftfull fysisk servermiljö hos Ipeer efter sammanvägning av support, avtal, pris och flexibilitet.

”Vi får oöverträffad prestanda per krona såhär. Vi har testat virtuella miljöer och andra leverantörer och ingen har kunnat leverera så prisvärd datakraft som en dedikerad plattform. Ipeer förstår e-handlares behov och är väldigt flexibla för att möta dem. Vi känner oss väl omhändertagna med en proaktiv support dygnet runt och med ett bra avtal till ett vettigt pris var Ipeer ett givet val”, säger Apoteas CTO Anders Cserkuti och fortsätter:

”Nu kommer vi att kunna hantera den ökade kundtillströmningen med snabba svarstider, A/B-testa på ett bättre sätt och fortsätta att ständigt vässa detaljer– det är bara så vi lyckas erbjuda mer än någon annan till lägre priser än någon annan”.

”Apotea vänder helt på gängse trender när de väljer egen logistik, egenutvecklade system och dedikerade servrar och lyckas fantastiskt bra. Vi är mycket hedrade över att få jobba med sådana e-handelsproffs”, säger Ipeers marknadsansvarige Erik Arnberg.

Apotea har investerat i en Windows-servermiljö med redundanta webbservrar och Microsoft SQL-databaser, off-site backup och 24/7-support hos Ipeer, en del av Cygate inom Telia.

Cygate
Tullhusgatan 1B
65226, Karlstad

+46 (0)10 8787000

http://www.cygate.se/