Aranäs Fastigheter valde Soleils paketlösning Skalbar och har fått ett intranät där de kan publicera nyheter på företagsnivå och avdelnings/gruppnivå. Tack vare en extra funktion, som de la till kan de även snabbt lägga ut viktiga meddelanden om saker som händer i fastigheter och som många behöver veta, till exempel när det är vattenläckor.

Vi brukade mejla ut nyheter och hade ingen plats där vi kunde samla information så att allt var sökbart. Våra medarbetarenkäter visade att det enda som man inte var nöjd med var tillgången till information. Därför insåg vi att vi behövde en plattform där alla själva hittar det de söker istället för att vi ska söka upp alla som vi tror behöver en viss information, berättar Jessica Wikestam, chef för marknad och kommunikation, Aranäs Fastigheter.

Koll på vilka som finns på plats och vad som händer

Två andra tilläggsfunktioner var ett bildspel på startsidan där de kan lyfta nyheter och en funktion för frånvaro- och närvarorapportering.

Medarbetarna får ange om de sitter hemma och jobbar, är sjuka eller lediga så att alla vet vilka kollegor som är tillgängliga och inte, förklarar Charlotta Ivansson, projektledare, Soleil.

Det finns även en specialkalender med en månadsöversikt som visar större händelser som rör många, till exempel personalfester och utbildningar.

Ökad gemenskap genom kontakter

Alla intranätets användare får automatiskt kontakt med varandra Istället för att de själva får lägga till sina kontakter, vilket är vanligast.

Vi genomförde en workshop kring styrkor och svagheter för att ta reda på organisationens behov. Då kom det fram att alla känner alla, men att de inte jobbade över avdelningsgränserna. Därför sågs behovet av att öka gemenskapen viktigt. Med de inbyggda sociala samarbetsfunktionerna såg vi till att alla medarbetare enklare kan nätverka och dela idéer med varandra utan att behöva skicka mejl, säger Charlotta.

Allas lättillgängliga verktyg

Aranäs har utsett en ansvarig redaktör per avdelning som fått utbilda sin personal. Syftet är att det ska vara allas intranät. Då blir det ett lättillgängligt verktyg både för att ta del av snabb vardagsinformation och hitta företagsövergripande information.

Jag tycker att det är jättebra att alla kan vara delaktiga. Det blir inte bara marknadsavdelningen som sprider information utan det finns ett engagemang på alla avdelningar. Det känns viktigt, menar Jessica.

Många surfar utan dator

Det är ganska många medarbetare som inte använder datorer i sitt arbete och tidigare fanns det inget enkelt sätt för dem att ta till sig information. Tack vare att det nya intranätet går att nå via mobilen kan alla ute på fältet nu komma åt all information de behöver.

Vi är mycket nöjda med vår nya digitala arbetsplats och samarbetet har fungerat fantastiskt bra. Soleil är duktiga på att projektleda. Vi har haft en tydlig projektplan, tydliga avstämningar och bra dialog, avslutar Jessica.

Soleil
Drottninggatan 21
65225, Karlstad

+46 (0)73 370 06 92

info@soleilit.se

http://www.soleilit.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!