Alla uppfinnare och entreprenörer där ute, det är hög tid att vässa pennorna och delta i årets innovationstävling.

Inission innovation award är en tävling som lanserats av Inission och som har blivit en succé. Sedan 2012 har man utsett fyra vinnare och nu ska man återigen lyfta fram en innovatör genom tävlingen i entreprenörskap och innovation. Precis som tidigare år erbjuds vinnaren industrialiserings- och tillverkningstjänster från Inission till ett värde upp till 1 miljon kr och utvecklingstjänster från Prevas till ett värde upp till 250 000 kr. 

– En mycket spännande tävling som kan bidra till Sveriges framtida konkurrenskraft genom att lyfta upp entreprenörernas briljanta idéer och innovationsförmåga. De här är andra året vi är med som samarbetsparter och där Prevas kan med sin tekniska kompetens inom produktutveckling och inbyggda system hjälpa till och säkerställa att idéerna blir verklighet, säger Maria Månsson, Director, innovation and research, på Prevas. 

Innovationstävling har sedan starten vuxit och skapat mer och mer intresse för varje år. Tävlingen är också uppmärksammad på nationell nivå och bidragen kommer från hela Sverige. 

– Det är ett angenämt problem för oss i juryn, då det blir svårare och svårare för oss att utse finalister, och i synnerhet en vinnare, säger Olle Hulteberg, marknadschef på Inission.

Årets jury består av Inissions ägare, Almi Företagspartner AB, Prevas, Ny Teknik och Nordea. Juryn tittar bl.a. på uppfinningshöjd, unikitet, marknadspotential och nyhetsvärde i sin bedömning.

Den 1 mars, en vecka innan Elektronik 2017 på Svenska Mässan, utses de tre bästa bidragen. De tre finalisterna bjuds med till Göteborg där de dagen innan Elektronik 2017 öppnar presenterar sina bidrag inför juryn i ett Draknästet-liknande koncept. Vinnaren presenteras sedan av juryn den 8 mars, på Stora scenen, mitt under pågående mässa. Under ceremonin kommer segraren att få möjlighet att presentera sin innovation inför allmänheten och press.

2016 vann Simplex Motion med deras innovation SM100A, en integrerad servomotor utan extern enkoder. Unik med sitt vridmoment sett till dess storlek och vikt.

– Priset betyder otroligt mycket för oss. Det här gör det möjligt för oss att bredda vår produktportfölj och öka vår försäljning. Vinsten betyder även ett erkännande och ger betydelsefull exponering, säger Mikael Rittander, Simplex Motion.

Tävlingen

Tävlingen är öppen och man kan anmäla sitt intresse via ett tävlingsmail, tavling@inission.com, genom att ange namn, adress, tel.nr och mailadress. I ämnesraden ska det stå ”intresserad”. Intresserade får då det material de behöver för att kunna delta i tävlingen; en affärsmall samt ett dokument med regler och formella krav. För att bidragen ska kunna bedömas på ett korrekt sätt måste vissa kriterier uppfyllas. Bl.a. ska det finnas en väl genomtänkt affärsplan och innovationen måste utgå från en produkt som är producerbar och innehåller elektronik. Deltagarna bör också kunna offentliggöra sin innovation.

Tävlingen genomförs i samarbete med Almi Företagspartner, Prevas, Ny Teknik och Nordea.

Mer information om tävlingsreglerna och hur man skickar in sitt bidrag finns på www.inission.se.

För ytterligare information, kontakta 

Maria Månsson Director, innovation and research, Prevas
E-post: maria.mansson@prevas.se, Tel +46 (0)8 644 3607

Björn Andersson, Vice President, Product Development Solutions, Prevas
E-post: bjorn.andersson@prevas.se, Tel: +46 (0)21 360 19 33

Om Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge och Indien med drygt 600 medarbetare. Prevas är börsnoterade på NASDAQ Stockholm sedan 1998. För mer information, se www.prevas.se.

Prevas
Regementsgatan 21B
65340, Karlstad

+46 54 14 7424

johan.lindqvist@prevas.se

http://www.prevas.se/