Andreas Rixer blir ny vd för Rixdata. Grundaren Anders Rixer lämnar efter snart 30 år över VD-skapet till sonen Andreas Rixer och tar istället en roll som vice ordförande i ABC Rix AB och ordförande i Rix KB.

Rixdata var först i världen med att utveckla dataprogram till vårdgivare och deras huvudmän på PC.  Rixdata är fortfarande marknadsledare inom journalprogram för vårdgivare.

Andreas Rixer har de senaste åren varit marknadschef på Rixdata.

”Jag kan inte tänka mig en bättre lämpad person som ny vd eftersom Andreas har väldigt goda kunskaper om både kunder och produkter”, säger Anders Rixer.  ”Det känns helt rätt att göra denna förändring just nu eftersom verksamheten fortsätter att växa vilket ställer ökade krav på användandet av ny teknik och nya sätt att kommunicera med våra kunder och samarbetspartners”.

Andreas har följt sin fader i fotspåren sedan barndomen. Redan som 7-åring hjälpte han till med installationer och vid datakurser.

Andreas Rixer är välkänd från olika sporter. Han var bl.a. Sveriges förste juniorproffs i ishockey när han som 17-åring började spela i Färjestads A-lag. Han har innehaft banrekord på flera golfbanor i Sverige och utomlands. Andreas Rixer har varit såväl junior- som herrmästare vid Karlstad Golfklubb.

Karl Johan Stymne fortsätter som ansvarig för Journalprogarmmen WinEazy och WinEazy guld.

Mikael Olsson fortsätter som IT-chef

För ekonomi och administration ansvarar Kirsti Isoaho

Rixdata
Lantvärnsgatan 4
65221, Karlstad

+46(0)54 56 66 61

web@rixdata.se

https://www.rixdata.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss