Att ha kul på jobbet har varit en viktig drivkraft och framgångsfaktor ända sedan Altran startade upp i Värmland 2011. Sedan dess har de gått från 2 till 40 anställda på 7 år. På en fullsatt SNITS-lunch fick studenter som läser IT-utbildningar på Karlstads universitet ta del av hur de jobbar för att skapa en bra arbetsplats som utvecklar och engagerar de anställda.

Altran är Europas ledande teknikkoncern inom ingenjörsverksamhet, forskning och utveckling med drygt 45. 000 medarbetare världen över. Företaget är noterat på Parisbörsen och har funnits sedan 1982. Med goda möjligheter att rekrytera, och en vision om att skapa en kul arbetsplats, startade Mattias Lindahl, tillsammans med klasskompisen Johan Lundin, upp Altran i Karlstad i Mattias vardagsrum 2011.

Mattias Lindahl, Altran Karlstad

Först rekryterade vi kompisar som brann lika mycket för det här som oss och som vågade hoppa på tåget och utveckla något nytt. 6 konsulter fanns på plats redan 2012 och att ha kul på jobbet har varit och är en drivkraft, säger Mattias, som tycker att måndag är den bästa dagen på veckan.

VIKTEN AV STUDENTAKTIVITETER SOM SNITS

Altran är ett av 10 företag som är med i SNITS, samverkansgruppen som möjliggör utbyte mellan företag, Karlstads universitet och IT-studenter. Redan första månaderna beslutade de sig för att satsa på studentaktiviteter som examensarbeten, Hotspot, mentorskap och gästföreläsningar för att få in nya i branschen.

Vi hade 11 exjobbare under det senaste året och vi är med så mycket vi kan i de aktiviteter som erbjuds via SNITS, säger Mattias

 FOKUS PÅ ORGANISATIONEN

I början av året anställde de Andreas Niska som konsultchef för att aktivt jobba med att utveckla och engagera de anställda.


Andreas Niska, Konsultchef, Altran Karlstad

Nu satsar vi på organisationen och då är de mjuka värdena jätteviktiga, att uppmana alla till delaktighet, engagemang och flexibilitet. De anställda har stor frihet att driva saker de intresserar sig för, säger Andreas. Vi har även startat 11-plankan som innebär att alla på kontoret, både konsulter och kunder på besök, gör plankan 4 minuter per dag. Det har gett en otrolig effekt för sammanhållningen på kontoret.

AKTÖR MED PREMIUMKVALITÉ

Vi ska fortsätta vara en aktör med premiumkvalité på det vi levererar. Detta ställer höga krav på all vår personal och vi strävar ständigt efter att lära oss nya saker. Vi anordnar bla brown bags på luncherna för att våra anställda ska dela med sig av sina kunskaper med kollegorna och samtidigt träna sig i presentationsteknik. Ämnena som tas upp bestäms av den anställda och kan variera väldigt mycket men kärnan i det hela är att prata om något man drivs av och som man vill sprida vidare till kollegorna. Vi är ett kontor med 0 prestige och där ingen sitter och håller på sin egna kunskap. Andreas trycker återigen på vikten av att blanda allvaret med att ha roligt tillsammans. Samtliga drar verkligen sitt strå till stacken för kontoret och gemenskapen, vi har även en aktivitetsgrupp som driver alltifrån familjefiske, casinokvällar, LAN-battles, drink-skola till sedvanliga AW:s och och brädspelskvällar.

Tidigare i år flyttade de till kontorshuset Skeppet i Inre hamn i Karlstad.

Att sitta centralt i Inre hamn i så fina kontorslokaler är något vi är jättestolta över. Det ger oss möjlighet att växa ytterligare och det ska vi, säger Mattias.

SNITS GER STUDENTER EN BRA START I KARRIÄREN

Snits, Samverkan Näringsliv och IT-studenter, är en samverkansgrupp som möjliggör utbyte mellan företag, Karlstads universitet och IT-studenter. Vi ordnar studiebesök, gästföreläsningar, frukostmöten, mentorsverksamhet, praktikplatser och examensarbeten.

Snits består av representanter för Altran, Askås, CGI, Elvenite, EVRY, Prevas, Redpill Linpro, Sogeti, Stamford, Tieto, ÅF och Compare. Karlstads universitet representeras av Informatik och datavetenskap samt ett antal IT-studenter.

LÄS MER OM SNITS HÄR

Capgemini Engineering
Tullhusgatan 1A
65226, Karlstad

https://capgemini-engineering.com/us/en/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss