Vilka effekter får namnbytet globalt – och i Karlstad?

– ÅF och Pöyry har gått samman under ett gemensamt varumärke och namn och det blir en tydligare markering för ett gemensamt erbjudande. Företagen har också en mer uppdaterad strategi och profil,  bland annat med egna produkter och ett mer proaktivt arbetssätt, och därför passar det bra även med ett ny profil och namn. För oss i Karlstad innebär det att vi får cirka 60 nya kollegor som tillför en unik domänkompetens inom exempelvis process och plant design, och när man kompletterar det med IT och Cloud, Embedded, webblösningar och Machine Learning så får man nya spännande lösningar för våra kunder.

Sammanslagningen mellan ÅF och Pöyry blev ju ett faktum redan i februari, hur har resan varit hittills?

– Resan har varit intensiv. Det är två stora och inarbetade företag som ska integreras och det innebär mycket arbete, naturligtvis. Men det är en positiv stämning och en stark känsla av att vi tillsammans kompletterar varandra mycket bra. För oss som arbetar med digitalisering och IT innebär det att en dörr ut mot en internationell marknad öppnas, även mot nya spännande områden och branscher som utmanar oss och får oss att växa i vår roll som konsulter, exempelvis inom industri 4.0-tillämpningar. Sammantaget så har integrationen gått över förväntan.

Kommer skapandet av varumärket AFRY innebära någon annan förändring för er regionala verksamhet?

– I slutändan kommer en av de stora effekterna av varumärket AFRY vara att det skapas nya, spännande uppdrag för våra konsulter med möjlighet till internationell placering om man vill. Och man får arbeta i ett modernt företag med en mycket stabil grund – då har vi roligt på jobbet. Våra kunder kommer också få en bättre service med unik kompetens och erfarenhet i tekniska lösningar.

– Sammangåendet med Pöyry innebär också att vi växer och söker nya medarbetare inom exempelvis systemutveckling och som arkitekter – så ta gärna kontakt med oss!

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se