ÅF fortsätter att växa genom förvärv av Samtanke i Karlstad, experter inom app-, webb- och integration. Förvärvet innebär att ÅF förstärker sitt digitala erbjudande i Karlstad och Norge med kunder inom bland annat restaurangbranschen samt digitala mötes- och medlemstjänster för stora medlemsorganisationer som fackförbund och intresseorganisationer.

ÅFs seniora kompetens inom digital arkitektur och förmåga att leverera helhetslösningar inom IT förstärks ytterligare i regionen. Idag arbetar ett hundratal konsulter med digitalisering på ÅF i Karlstad. Verksamheten omfattar tjänster inom hela kedjan från design, management och analys till utveckling av app-, webblösningar, IoT, samt inbyggda system och har stark tillväxt.

”Förvärvet innebär att vi stärker vårt erbjudande av helhetsleveranser inom utveckling och förvaltning av app-, webb- och integrationslösningar med fokus på molnlösningar. Vi ser mycket intressanta affärsmöjligheter där vi med gemensamma krafter kommer att kunna skapa högre värde för våra kunder och även synergimöjligheter”, säger Per Anders Kvarnevik, marknadsområdeschef på ÅF Digital Solutions AB.

Karlstadsbaserade Samtanke, bildat 2011, har en gedigen kompetensbas inom områden som ligger i linje med ÅFs ambitioner om att utöka det digitala erbjudandet. Samtanke har idag en affär som förstärker och kompletterar ÅFs befintliga leverans.

“Vi har sedan länge samarbetat med ÅF och ett förvärv känns därför som ett naturligt och inspirerande steg för oss. Med likartad strategisk inriktning, gemensamma värderingar och ännu fler experter inom våra kompetensområden kommer vi att stärka våra tjänster inom mobilitet och effektivitet. För våra medarbetare innebär förvärvet nya karriärmöjligheter som känns väldigt stimulerande” säger Martin Pettersson, VD i Samtanke.

Läs mer här

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss