ÅF har under hösten etablerat affärsområdet Embedded Systems i regionen med Bernt Nilsson (bilden) som marknadsområdeschef.

”Tillsammans är vi inom affärsområdena IT Solutions och Embedded Systems nu väl rustade att hjälpa våra kunder med hela spektrat av behov från strategiska utredningar, via kravställning och implementation och vidare till förvaltning”, förklarar Per Anders Kvarnevik som är marknadsområdeschef för IT Solutions.

De flesta organisationer står inför nya spännande möjligheter och utmaningar i och med den ökande digitaliseringen och trenden att allting blir uppkopplat och mobilt.

”Ett exempel på uppdrag där våra konsulter bidrar är Volvos Non-Hit Car and Truck-projektet”, fortsätter Per Anders Kvarnevik.

ÅF är en av Volvos partners i Non-Hit Car and Truck-projektet som stöder visionen om att från 2020 ska ingen dödas eller skadas allvarligt i en ny Volvobil. Fokus har varit utveckling av ny teknik som reducerar olycksrisker för både personbilar och kommersiella fordon. Främsta prestationen är nästa generations sensorfusionsteknik med en 360-gradersvy runt bilen. Projektet, med en prislapp på runt 80 miljoner kronor, startades i september 2010 och avslutas i december 2014. Läs mer >>

Lediga jobb på ÅF i Karlstad just nu: