Advant är i full färd med ett mycket spännande uppdrag som går ut på att ta fram en helt omarbetad webbdesign åt Örebro kommun. Det har länge funnits ett behov av att tillhandahålla mer information till fler målgrupper än för orebro.se och lösningen blir en fördjupningsdel av orebro.se.

Advant har tidigare hjälpt kommunen med en revidering av den grafiska profilen och i arbetet med fördjupningsdelen har profilen utvecklats ytterligare.

Arbetet sker agilt med metodiken Scrum, som går ut på att leverera så mycket kundnytta som möjligt. Uppdraget är både komplicerat och utmanande då det grundar sig på en övergripande tanke som behöver specificeras. Det är många behov som ska täckas från olika målgrupper och det finns även många interna önskemål. Dessutom måste fördjupningsdelen vara användarvänlig och lätt att förstå.

”Därför är just Scrum otroligt passande då vi tillsammans med Örebro kommun arbetar igenom så kallade user stories (användarscenarion), jobbar med täta avstämningar hela tiden och delar in arbetet i treveckorsetapper med tydliga prioriteringar och leveranser”, förklarar Mikael Engström på Advant Produktionsbyrå AB

Arbetet presenteras med hjälp av demonstrationer efter varje etapp. På så sätt kan projektet hela tiden modifiera och prioritera kommande arbete. Det genomförs även användartester där faktiska slutanvändare får vara med och utvärdera designen.

”Det är otroligt stimulerande och givande att få arbeta så nära kund och med så täta leveranser”, säger Anders Sköld som är webbdesigner hos Advant.

Arbetet sker i tätt samarbete med Kia Lagerqvist som är produktägare hos Örebro kommun och som prioriterar och styr utvecklingen av arbetet.

”Det är ett komplext uppdrag med många aktörer och skilda behov som ska tillgodoses. Dessutom är det en tight tidplan och då är det extra viktigt att samarbetet fungerar bra och att alla inblandade kommunicerar och levererar, vilket vi verkligen upplever här. Alla är oerhört engagerade, lyhörda och prestiegelösa och det blir en härlig dynamik i arbetet”, förklarar Kia Lagerqvist.

Under våren 2015 kommer delar av resultatet publiceras.

Advant kommer tillsammans med Örebro kommun att presentera arbetsprocessen under ett seminarium på DIGITVÄRMLAND som arrangeras på Karlstad CCC onsdagen 29 april. Så boka detta datum redan nu!

Advant
Kanikenäsbanken 29
65214, Karlstad

+46(0)54- 22 00 50

info@advant.se

http://www.advant.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss