Att som utställare på en mässa hitta något nytänkande och roligt att visa upp och kommunicera kan vara svårt. Vi vill dock ge dig ett tips – varför inte använda 360 film? Läs och inspireras av Advants projekt ihop med Moelven Wood.

VAD ÄR 360 FILM?

En 360 video skapas med en kamera som klarar av att registrera 360 grader av ett motiv samtidigt. Det är alltså en film där du som åskådare kan ”titta” runt med din smartphone och se vad som händer i bilden framför, bakom, uppåt och nedåt. Det är en helt ny upplevelse där du förflyttas till en annan plats på ett ögonblick. 

ETT SPÄNNANDE EXEMPEL

​Moelven Wood är en av de ledande aktörer inom produktion av trävaror som av lokal furu och gran och tillverkar beklädnader, konstruktionsvirke och interiörprodukter av allehanda slag. Inför medverkande i ett event och mässa fick vi i uppdrag att ta fram något nytänkande som visar att Moelven är ett företag i framkant.

Moelven ville visa upp sina kvalitativa produkter men också processen i tillverkningen. Det har visat sig vara svårt att få kunder att besöka fabrikerna och därmed ville Moelven försöka visa upp detta på ett annat sätt. 

Utamningen var att att paketera en upplevelse som liknar ett besök i en av Moelvens fabriker som samtidigt ska vara smidigt och enkelt att visa upp på en mässa. Lösningen blev en 360 film! En guidad tur i Moelvens fabrik Vänerply i Otterbäcken som vi filmade i 360 grader vilket gör att tittaren kan vända och vrida på sig/skärmen och se sig runt om i den filmade miljön. 

– Kunden hade varit på vårt digitala event, Advanture och sett att vi visat tekniken där och var nyfiken på att prova, säger Linda, kundansvarig på Advant. 

– Det nyskapande formatet gjorde att betyget för kundens mässdeltagande blev väldigt högt och aktiviteten väldigt uppskattad och lärorik för mässdeltagarna, fortsätter Linda.

Nyfiken på att prova 360 film? Då finns lite att fundera på innan då det inte är ”vanlig” film. Var noga med att fundera på vad du vill få ut av din 360-film och hur det passar formatet i sig. Tänk också på att filmen visas i ett speciellt headset från en mobiltelefon, så ni behöver ha en eller flera mobiler på mässan som används till detta.  Tänk på att batteriet i en mobil är begränsad och blir det många visningar så se till att ha backup där. 

Magnus, projektledare för projektet på Advant tipsar vidare: 

– Filma varje plats med kameran på en fast position. Om bilden är i rörelse samtidigt som miljön runt om är i rörelse kan det hända att tittaren bli oorienterad och därmed lite yr. Ge varje filmad plats/miljö tillräckligt med tid så att tittaren hinner titta runt.

Är du nyfiken på hur en 360 film ser ut? Kolla då gärna Moelvens film här. För bästa upplevelse – använd ett speciellt headset och hörlurar. Dock kan du kolla på filmen utan det också och titta runt i filmen med musen vid datorn eller med fingret på telefonen. 

Du är självklart också välkommen in till oss på Advant för att titta på filmen och prata om hur 360 film kan vara ett effektivt och spännande verktyg för dig och din kommunikation.

Advant
Kanikenäsbanken 29
65214, Karlstad

+46(0)54- 22 00 50

info@advant.se

http://www.advant.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss