Sedan starten förra hösten finns nu cirka 150 företag som erbjuder en uppsjö av digitala tjänster kopplade till Be digitals matchningsfunktion. 

Syftet med Be Digital är höja den digitala kompetensen bland små- och medelstora företag i Värmland. Sedan tidigare har en digitaliseringsguide och exempel på företag som lyckats ta sig vidare i sina digitala resor funnits på Be Digital-sajten. Nu växer även antalet leverantörer som erbjuder sina tjänster snabbt.

Under sommaren har Compare tagit kontakt med leverantörer av olika digitala tjänster och produkter i Värmland. Det har resulterat i en bank på cirka 150 företag som nu är sökbara på Be Digital. 

– Vi tror att det är viktigt att visa att kompetens för utveckling finns på hemmaplan. Jag tror att det i vissa fall kan göra det enklare att påbörja, eller fortsätta sitt digitaliseringsarbete, säger Stefan Skoglund, digital affärsutvecklare på Compare.

Allt från storföretag till mer nischade småföretag

Utbudet av tjänster och produkter i Be digitals matchningstjänst är brett, och spänner från allt till 3D-animering och lönesystem till automatisering och e-handel. Leverantörsbasen rymmer allt från storföretag som CGI till mer nischade småföretag. Gemensamt för leverantörerna är att alla har verksamhet förlagd i Värmland. 

– Vi tycker att det finns en imponerande bredd, och tror samtidigt att antalet leverantörer kommer fortsätta att växa, säger Stefan Skoglund. 

Behov av digital kompetens

Nästa steg i satsningen är att nå ut till de företag som är i behov av stöttning. Även om kompetens finns i regionen gäller det att den når ut till de företag som inte kommit lika långt i sina digitala resor. 

– För de värmländska små- och medelstora företagens långsiktiga överlevnad och fortsatta tillväxt är det av yttersta vikt att företagen tar del av de möjligheter som digitaliseringen kan ge. Och om de har möjlighet att göra det genom att ta hjälp av digital kompetens här i Värmland är det ju ännu roligare, säger Stefan Skoglund. 

Kika in på Be digital här

Stefan Skoglund

Digital affärsutvecklare

+46 (0)706-07 08 67
stefan.skoglund@compare.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss