Bild: Magnus Bårdén, Compare, Jeanette Köster, Compare & Sofia Norberg, Vinnova

I november 2018 stod det klart att Värmland är vinnare i Vinnväxt-tävlingen för initiativet DigitalWell Arena. Bakom initiativet står Compare, Region Värmland, Karlstads universitet, Länsstyrelsen i Värmland, Karlstads kommun, Karlstad El & Stadsnät, RISE Service Labs, MSB, Tieto, CGI, Nordic Medtest, Effect Management och Xmentor Management. Det handlar om en 10-årig satsning för att bygga en miljö där framtidens digitala hälsotjänster ska utvecklas, med utgångspunkt i invånarens utmaningar.

– Med en åldrande befolkning och ökade förväntningar på tillgänglighet inom välfärden är det helt nödvändigt att prioritera den här typen av satsningar, Magnus Bårdén, VD Compare

”VI MÅSTE LÖSA DETTA TILLSAMMANS”

I fredags samlade vi samtliga parter för att dela med oss av förväntningar och presentationer av redan pågående satsningar inom området från bla Region Värmland, Karlstads universitet, det redan pågående projektet DigitalWell samt RISE Service Labs.

-Det finns ingen enskild aktör som kan lösa det här utan vi måste göra det tillsammans, Camilla Evensson, RISE Service Labs.

”LÄNGTAT EFTER ETT INITIATIV INOM HÄLSOSEKTORN”

På plats fanns även Sofia Norberg, som varit med och beslutat om DigitalWell Arena, från Vinnova för att officiellt dela ut Vinnväxt-statyetten, läsa upp nomineringen och berätta om betydelsen av Vinnväxt för Sverige och för de regioner med Vinnväxt-initiativ.

-Vi vill särskilt hälsa DigitalWell Arena välkomna i Vinnväxtfamiljen. Vi har längtat efter ett initiativ inom hälsosektorn och ser fram emot att DigitalWell Arena ska bidra till bra resultat, säger Sofia.

Dagen avslutades med att deltagarna fick dela med sig av sin känsla inför det kommande arbetet med att bygga DigitalWell Arena och svaren var övervägande positiva, som du kan se nedan.

Cecilia Karlsson, idag e-hälsostrateg i Region Värmland, blir en av två Processledare i DigitalWell Arena med start den 1 februari.

Här kan du läsa mer om Cecilia och vad hennes roll kommer att innebära

Läs mer om DigitalWell Arena här 

Magnus Bårdén

VD, Compare

+46 (0)708-15 56 65
magnus.barden@compare.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!