Förväntansfull, framtidshopp, fantastiskt, kul och wow. Så svarade några av deltagarna som var på plats på 100 grader Ung Entreprenör för att lyssna på entreprenörers resa, följt av en föreläsning med sociala medier-experten Emanuel Karlsten.

Det var Karlstads kommun, tillsammans med Drivhuset och Compare, som bjöd in till frukostpasset 100° Ung Entreprenör med tema Framtidens entreprenörskap. Morgonen inleddes med mingel och frukost följt av tre entreprenörer som berättade om både utmaningar och framgångsfaktorer i sitt företagande. Talarna var Joakim Bank, Macforum, Elin Tienvieri, Arvika Hamam och Felicia Provender som driver företaget HealthGoing. Alla personer som på kort tid fått fart på sitt företagande med hjälp av Drivhuset och Ung Digital Idé.

– Vi ville ge unga ett tillfälle att bli inspirerade och nätverka med andra som går i samma tankar eller som redan tagit steget att starta eget – få dem att känna ”kan de så kan jag”. Mycket handlar om mod och att våga kasta sig ut i det okända och faktiskt testa sin idé. Med den här dagen ville vi ge dem en skjuts i att ta steget att förverkliga sin idé. Vi tror på fler liknande evenemang som samlar drivna unga personer och ger bränsle till entreprenörskap, säger Åsa Eriksson, Drivhuset.

”Framtiden har redan varit här, hejat och passerat”
Morgonen leddes av entreprenören och digitala affärsutvecklaren Stefan Skoglund som fick igång såväl föreläsare som deltagare. Emanuel Karlsten avslutade med en inspirerande föreläsning om digitala medier nu och i framtiden och menade att framtiden redan varit här, hejat och passerat.  Och allt är egentligen gamla beteenden i nya kroppar.

– För att lyckas nå ut som företag behöver vi bete oss mer som människor än som företag. Man måste förstå sociala medier och internet som en kyrkbacke, en gigantisk mingelfest, och där har många företag misslyckats med mingelbiten, menar han.

Läs artikel om Emanuels föreläsning här (NWT)