UX design

Utveckla kunskaper inom UX och digital design under sex månader med stöd från en expert – som en personlig tränare inom design!
  • UX design

Utbildningsnivå

Avancerad

Nyfiken på UX och digital design? Vill du lära dig att förstå dina kunder bättre, designa meningsfulla användargränssnitt eller snabbt göra prototyper av dina idéer? Tillsammans med din coach djupdyker du i de delar som behövs för att förverkliga dina projekt. 

Programmet är ett individanpassat coachningsprogram där dina personliga målsättningar står i centrum. Vad vill du lära dig inom UX och design? 

Utbildningen är för dig som är van att ta eget ansvar över ditt lärande men som känner att du behöver hjälp att navigera i rätt riktning och få feedback för att kunna ta nästa steg. Vi ser att du redan har ett jobb inom det digitala idag med inte inom design – kanske inom en närbesläktad roll– men vill addera UX och design som en spetskompetens till din verktygslåda.   

Tillsammans med din coach sätter ni upp ett mål och ett projekt som du ska skapa under programmet samt en plan för hur du ska skaffa dig rätt kunskaper för att ta dig dit. 

 

Vad kommer jag att lära mig?

Beroende på din målsättning kommer du bli tilldelad en coach med mångårig erfarenhet inom till exempel, UX Design, digital design, användartestning eller prototyping. 

Alla utbildningsprogram i Den digitala förflyttningen har ett extra fokus på hållbarhet och jämställdhet – något som är viktigt för alla oavsett roll. Räkna därför med att också vara delaktig i några gemensamma aktiviteter på temat jämställdhet, mångfald och inkludering i relation till digitalisering. 

 

Upplägg

Programmet är sex månader med träffar varannan vecka online med din coach. Inför varje träff får du uppgifter att göra som är underlag för er diskussion. Coachningsprogrammet är designat för att ge verktyg för självinlärning och stöd och verktyg för att skapa ditt projekt – oavsett slutmål.  

Du får hjälp att navigera bland onlinekurser, artiklar, rapporter och verktyg tillgängligt öppet på internet för att lära dig rätt kunskaper för att förverkliga ditt projekt. Din coach finns med för hjälp, stöd och feedback under hela processen. Efter avslutat program har du ditt första UX projekt att addera till ditt CV. Vi räknar med att du lägger 4 timmar i veckan på programmet. Alla aktiviteter sker på distans. 

Under utbildningstiden ingår också tre dedikerade tematräffar med fokus på social hållbarhet, jämställdhet och inkludering tillsammans med The Yes Way. Tematräffarna är gemensamma för alla som går en utbildning inom Den digitala förflyttningen.

 

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community av andra som både studerar samma sak som dig men också andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans! 

 

Anmälan

Platserna är begränsade. Vi kommer att behandla din anmälan och återkoppla med en bokningsbekräftelse inom två veckor för att bekräfta att du har blivit erbjuden en plats. Anmälningar hanteras i den ordning som de kommer in. Anmälan är bindande. Planera redan nu in tid i din kalender för programmet. 

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort företag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan. 

Se alla utbildningar

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 

  • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
  • Registrerat i Värmlands län 
  • 0–249 anställda 
  • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
  • Inga skulder eller anmärkningar 
  • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
  • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 

Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss. 

Projektledare:
Josephine Schapiro
073-026 24 01
josephine.schapiro@compare.se  

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT.

http://www.technigo.io