Machine Learning och AI

Utveckla dina kunskaper inom Machine Learning och AI under sex månader med stöd från en expert på ämnet – som en personlig tränare inom teknik.
  • Artificiell intelligens
  • Den digitala förflyttningen
  • Machine Learning

Utbildningsnivå

Avancerad

Är du nyfiken på Machine Learning och AI? Vill du lära dig mer om vad maskininlärning egentligen är och hur det kommer att påverka oss de kommande åren? Tillsammans med din coach djupdyker du i de delar som behövs och lär dig praktiskt för att kunna genomföra ditt första projekt inom maskininlärning.

Programmet är ett individanpassat coachningsprogram där dina personliga målsättningar står i centrum. Vad vill du lära dig inom Maskininlärning och AI?

Programmet är för dig som är van att ta eget ansvar över ditt lärande men som känner att du behöver hjälp att navigera i rätt riktning och få feedback för att kunna ta nästa steg. Vi ser att du redan är tekniskt kunnig och inte rädd för att experimentera med ny teknik. Kanske jobbar du som programmerare eller är på annat sätt van att hantera olika mjukvaror och använda dig av teknisk dokumentation i ditt arbete. Du vill addera maskininlärning som en spetskompetens till din verktygslåda. Din coach finns med för stöd och feedback på dina lösningar. 

Tillsammans med din coach sätter ni upp ett mål och ett projekt som du ska skapa under programmet, samt en plan för hur du ska skaffa dig rätt kunskaper för att ta dig dit. 

 

Vad kommer jag att lära mig?

Beroende på din målsättning kommer du bli tilldelad en coach som jobbar professionellt med maskininlärning och artificiell intelligens. 

Alla utbildningsprogram i Den digitala förflyttningen har ett extra fokus på hållbarhet och jämställdhet – något som är viktigt för alla oavsett roll. Räkna därför med att också vara delaktig i gemensamma aktiviteter på temat jämställdhet, mångfald och inkludering i relation till digitalisering. 

 

Upplägg

Programmet pågår under sex månader, med sommaruppehåll i juli och augusti, med träffar varannan vecka online med din coach. Inför varje träff får du uppgifter att göra, som är underlag för er diskussion. Coachningsprogrammet är designat för att ge verktyg för självinlärning och stöd och verktyg för att skapa ditt projekt – oavsett slutmål.  

Du får hjälp att navigera bland onlinekurser, artiklar, rapporter och verktyg tillgängligt öppet på internet för att lära dig rätt kunskaper för att förverkliga ditt projekt. Din coach finns med för hjälp, stöd och feedback under hela processen. Efter avslutat program har du gjort ditt första projekt inom maskininlärning och AI. Vi räknar med att du lägger i snitt 4 timmar i veckan på programmet. Alla aktiviteter sker på distans. 

Under utbildningstiden ingår också tre dedikerade tematräffar med fokus på social hållbarhet, jämställdhet och inkludering tillsammans med The Yes Way. Tematräffarna är gemensamma för alla som går en utbildning inom Den digitala förflyttningen.

Schemalagd tid: Coachningsträff torsdagar, varannan vecka (jämna veckor), med sommaruppehåll i juli och augusti. Schemalagd tid med The Yes Way kl. 11-12 den 1 juni, 7 september och 26 oktober.

 

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community av andra som både studerar samma sak som dig, men också andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans! 

 

Anmälan

Platserna är begränsade. Vi kommer att behandla din anmälan och återkoppla med en bokningsbekräftelse inom två veckor för att bekräfta att du har blivit erbjuden en plats. Anmälningar hanteras i den ordning som de kommer in. Anmälan är bindande, för mer info se Compares avbokningspolicy. Planera redan nu in tid i din kalender för programmet. 

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort aktiebolag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan. 

Se alla utbildningar

 

Utbildningsleverantörer

 

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT. Technigo anlitas av företag med målsättningen att öka kompetensen för medarbetarna inom IT för att fler ska kunna bidra till innovation och digitala projekt. Bland kunderna finns IKEA, Nordea, Bonnier News, Claremont, Schibsted, Future Position X, Biblioteksutveckling i Sörmland m.fl. Läs mer här 

 

Om The Yes Way

The Yes Way är ett initiativ som arbetar med och driver på utvecklingen inom jämställdhet, inkludering och mångfald inom innovation, företagande och entreprenörskap tillsammans med organisationer och individer som vill bli bättre och utvecklas. The Yes Way arbetar bland annat med förändringsarbete och utbildning samt utvecklar skräddarsydda program och metoder. Läs mer här 

 

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 
  • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
  • Registrerat i Värmlands län 
  • 0–249 anställda 
  • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
  • Inga skulder eller anmärkningar 
  • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
  • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 
Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och varje deltagare måste därmed uppfylla projektets kriterier. Om du inte uppfyller kriterierna men ändå vill gå utbildningen kan Compare erbjuda dig plats mot ersättning. Detta erbjudande gäller även större bolag som vill skicka flera medarbetare. Kontakta Josephine Schapiro för offert.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Om Compare

Compare är en samverkansorganisation för det digitala klustret i Värmland som vill utveckla Värmland till en ännu attraktivare digital region. Vill du bli medlemsföretag? Hör av dig till oss!

http://www.compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!