Machine Learning och AI

Utveckla dina kunskaper inom Machine Learning och AI under sex månader med stöd från en expert på ämnet – som en personlig tränare inom teknik.
  • Artificiell intelligens
  • Den digitala förflyttningen
  • Machine Learning

Utbildningsnivå

Avancerad

Utveckla dina kunskaper inom Machine Learning och AI med stöd från en expert på ämnet – din egen personliga tränare inom teknik!

Vill du förutspå kundkonvertering, skapa en chattbot eller lära dig hur du skapar en jämlik AI utan diskriminering? Tillsammans med din coach djupdyker du i ditt valda ämne för att kunna genomföra ett projekt inom maskininlärning. Programmet är sex månader och din coach finns med för stöd och feedback på dina lösningar hela vägen. Det är ett helt individanpassat coachningsprogram där dina personliga målsättningar står i centrum – du bestämmer!

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort företag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan.

Vad kommer du att lära dig?

Utifrån din målsättning tilldelas du en coach som jobbar professionellt med maskininlärning och artificiell intelligens.

Integrerat i programmet finns en utbildningsdel inom jämställdhet, mångfald och inkludering, kritiska aspekter för att undvika bias i data, algoritmer eller de ansvariga som sköter dem. Till din hjälp har du erfarna experter inom social hållbarhet.

För vem är det här?

Programmet är för dig som är van att ta eget ansvar över ditt lärande men som vill ha hjälp att navigera i rätt riktning och få feedback för att kunna ta nästa steg. Du är redan tekniskt kunnig och inte rädd för att experimentera med ny teknik. Du är van att hantera olika mjukvaror och använda dig av teknisk dokumentation i ditt arbete, men vill addera eller utveckla maskininlärning som spetskompetens.

Tillsammans med din coach sätter ni upp mål och ett projekt som du ska skapa under kursen, samt en plan för hur du ska skaffa dig rätt kunskaper för att ta dig dit.

Upplägg

Programmet pågår under sex månader, med träffar varannan vecka online med din coach samt tre seminarier och ett handledningstillfälle inom social hållbarhet. Inför varje träff får du uppgifter att göra som underlag för er diskussion. Coachningsprogrammet är designat för att ge verktyg för självinlärning och individuellt stöd för att skapa ditt projekt.

Du får hjälp att navigera bland onlinekurser, artiklar, rapporter och verktyg tillgängligt öppet på internet för att förverkliga ditt projekt. Din coach stöttar med hjälp och feedback under hela processen. Räkna med att lägga i snitt fyra timmar i veckan på programmet. Alla aktiviteter sker på distans.

Schemalagd tid: Coachningsträff torsdagar, varannan vecka (jämna veckor), med sommaruppehåll i juli och augusti. Tre seminariedatum tillsammans med The Yes Way tillkommer vid kursstart.

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community med andra, både som studerar samma sak som du men även inom andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans!

Anmälan

Platserna är begränsade, max en utbildning per person. Vi behandlar din anmälan och återkopplar med ett antagningsbesked inom två veckor. Anmälningar hanteras i den ordning de kommer in. Anmälan är bindande, för mer info se Compares avbokningspolicy. Se kriterier för anmälan längst ned på denna sida.

SE ALLA UTBILDNINGAR

 

Utbildningsleverantörer

 

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT. Technigo anlitas av företag med målsättningen att öka kompetensen för medarbetarna inom IT för att fler ska kunna bidra till innovation och digitala projekt. Bland kunderna finns IKEA, Nordea, Bonnier News, Claremont, Schibsted, Future Position X, Biblioteksutveckling i Sörmland m.fl. Läs mer här 

 

Om The Yes Way

The Yes Way är ett initiativ som arbetar med och driver på utvecklingen inom jämställdhet, inkludering och mångfald inom innovation, företagande och entreprenörskap tillsammans med organisationer och individer som vill bli bättre och utvecklas. The Yes Way arbetar bland annat med förändringsarbete och utbildning samt utvecklar skräddarsydda program och metoder. Läs mer här 

 

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 
  • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
  • Registrerat i Värmlands län 
  • 0–249 anställda 
  • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
  • Inga skulder eller anmärkningar 
  • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
  • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 
Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och varje deltagare måste därmed uppfylla projektets kriterier. Om du inte uppfyller kriterierna men ändå vill gå utbildningen kan Compare erbjuda dig plats mot ersättning. Detta erbjudande gäller även större bolag som vill skicka flera medarbetare. Kontakta Josephine Schapiro för offert.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Om Compare

Compare är en samverkansorganisation för det digitala klustret i Värmland som vill utveckla Värmland till en ännu attraktivare digital region. Vill du bli medlemsföretag? Hör av dig till oss!

http://www.compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss