Innovationsledning

Digitaliseringen skapar nya möjligheter och utmaningar för företag. Lär dig metoder och verktyg för att framtidssäkra ditt företag!
 • Den digitala förflyttningen
 • Innovationsledning

Utbildningsnivå

Nybörjare, Viss erfarenhet

Digitaliseringen skapar nya möjligheter men också utmaningar för företag. Lär dig metoder och verktyg för att framtidssäkra ditt företag och införa innovation och social hållbarhet som en naturlig del av ert dagliga arbete.

Att arbeta med digital transformation och framtidssäkring är idag ett måste för att som företag vara konkurrenskraftig på en marknad i snabb förändring. Under tre månader får du verktyg, kunskap och metoder för att kontinuerligt arbeta med innovation med kunden och social hållbarhet i fokus. Du får testa att genomgå en innovationsprocess med allt från hur du förstår dina kunders problem och behov, ur fler perspektiv, till att snabbt testa och utvärdera nya inkluderande idéer.

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort företag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan.

Vad kommer du att lära dig?

 • Vad digitalisering innebär och vilka möjligheter den kan skapa.
 • Ett agilt (flexibelt) tankesätt i vardagen.
 • Genomgå en innovationsprocess från att skapa förståelse för målgruppen, idégenerering till prototyping (design thinking).
 • Mätbarhet (Growth-modellen)
 • Social hållbarhet i relation till digitalisering, med fokus på jämställdhet, mångfald och inkludering.

För vem är det här? 

Kursen riktar sig till dig som leder team och vill säkerställa att ni har verktygen för att kontinuerligt jobba med innovation, flera perspektiv och kreativitet. Du jobbar troligtvis som chef, projektledare, teamledare eller liknande.

Om programmet

Ett flexibelt distansprogram på deltid under 12 veckor, som du enkelt kombinerar med ditt nuvarande jobb. Du får praktiskt testa på flera verktyg och de olika stegen i en inkluderande innovationsprocess. Du får också fördjupa dig i och utforska den roll jämställdhet och inkludering spelar i ditt ledarskap, medarbetarskap, organisation och i relationen till dina kunder.

Upplägg och schema

Du studerar på distans i snitt tre timmar i veckan, du planerar till största del tiden själv. Gruppen ses online tillsammans med Technigo en gång varannan vecka, samt vid tre tillfällen tillsammans med The Yes Way, för kunskapsutbyte och coachning.

Inför varje nytt avsnitt i programmet får du ett kurspaket innehållande förinspelade föreläsningar och praktiska övningar att göra på egen tid, enskilt och i grupp. När vi ses online utbyter vi erfarenheter och diskuterar lösningar till utmaningar.

Schemalagd tid: Torsdagar, varannan vecka (jämna veckor). Tre seminariedatum tillsammans med The Yes Way tillkommer vid kursstart.

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community med andra, både som studerar samma sak som du men även inom andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans!

Anmälan

Platserna är begränsade, max en utbildning per person. Vi behandlar din anmälan och återkopplar med ett antagningsbesked inom två veckor. Anmälningar hanteras i den ordning de kommer in. Anmälan är bindande, för mer info se Compares avbokningspolicy. Se kriterier för anmälan längst ned på denna sida.

SE ALLA UTBILDNINGAR

 

Utbildningsleverantörer

 

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT. Technigo anlitas av företag med målsättningen att öka kompetensen för medarbetarna inom IT för att fler ska kunna bidra till innovation och digitala projekt. Bland kunderna finns IKEA, Nordea, Bonnier News, Claremont, Schibsted, Future Position X, Biblioteksutveckling i Sörmland m.fl. Läs mer här 

 

Om The Yes Way

The Yes Way är ett initiativ som arbetar med och driver på utvecklingen inom jämställdhet, inkludering och mångfald inom innovation, företagande och entreprenörskap tillsammans med organisationer och individer som vill bli bättre och utvecklas. The Yes Way arbetar bland annat med förändringsarbete och utbildning samt utvecklar skräddarsydda program och metoder. Läs mer här 

 

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 
 • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
 • Registrerat i Värmlands län 
 • 0–249 anställda 
 • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
 • Inga skulder eller anmärkningar 
 • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
 • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 
Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och varje deltagare måste därmed uppfylla projektets kriterier. Om du inte uppfyller kriterierna men ändå vill gå utbildningen kan Compare erbjuda dig plats mot ersättning. Detta erbjudande gäller även större bolag som vill skicka flera medarbetare. Kontakta Josephine Schapiro för offert.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Om Compare

Compare är en samverkansorganisation för det digitala klustret i Värmland som vill utveckla Värmland till en ännu attraktivare digital region. Vill du bli medlemsföretag? Hör av dig till oss!

http://www.compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss