Innovationsledning

Digitaliseringen skapar nya möjligheter och utmaningar för företag. Lär dig metoder och verktyg för att framtidssäkra ditt företag och införa innovation som en naturlig del av ert dagliga arbete.
 • Innovationsledning

Utbildningsnivå

Nybörjare

Den redan snabba digitala omställnigen av produkter och tjänster har ökat rekordsnabbt i och med covid-19-pandemin. Att fokusera på digital transformation och framtidssäkring är idag ett måste för att som företag vara aktuell och konkurrenskraftig på en marknad i snabb förändring. Under tre månader får du verktyg, kunskap och metoder för att kontinuerligt arbeta med innovation med kunden i fokus. Du kommer att få testa att genomgå en innovationsprocess med allt från hur du förstår dina kunders problem till hur du snabbt kan testa och utvärdera nya idéer.

Om programmet

Programmet är ett flexibelt distansprogram på 11 veckor deltid som du enkelt kombinerar med ditt nuvarande jobb. Du kommer att praktiskt få testa på de olika stegen i en innovationsprocess. Utbildningen har också ett extra fokus på social hållbarhet och jämställdhet – något som är viktigt i alla innovationsprocesser. 

 

För vem är det här? 

Kursen riktar sig till dig som leder team och som vill säkerställa att ni har verktygen för att kontinuerligt jobba med innovation. 

 

Vad kommer jag att lära mig?

 • Vad digitalisering är och innebär. 
 • Ett agilt tankesätt i vardagen.    
 • Genomgå en innovationsprocess från att skapa förståelse för målgruppen, idégenerering till prototyping (MVP).   
 • Mätbarhet (Growth modellen)  
 • Jämställdhet, mångfald och inkludering i relation till digitalisering. 

 

Upplägg och schema

Du studerar på distans och får räkna med att lägga ungefär tre timmar i veckan som du till största del planerar själv. Klassen ses online för ett gemensamt uppstartstillfälle och sen en gång varannan vecka för kunskapsutbyte och coachning. Under utbildningstiden ingår också tre dedikerade tematräffar med fokus på social hållbarhet, jämställdhet och inkludering tillsammans med The Yes Way. Tematräffarna är gemensamma för alla som går en utbildning inom Den digitala förflyttningen.

Inför varje nytt avsnitt i kursen får du ett kurspaket innehållande förinspelade föreläsningar och praktiska övningar att göra på egen tid enskilt och i grupp. När vi ses online utbyter vi erfarenheter och diskuterar lösningar till utmaningar. 

Schemalagd tid: Tisdagar 14-15.00 varannan vecka. 

 

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community av andra som både studerar samma sak som dig men också andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans! 

 

Anmälan

Platserna är begränsade. Vi kommer att behandla din anmälan och återkoppla med en bokningsbekräftelse inom två veckor för att bekräfta att du har blivit erbjuden en plats. Anmälningar hanteras i den ordning som de kommer in. Anmälan är bindande. Planera redan nu in tid i din kalender för programmet. 

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort företag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan.

Se alla utbildningar

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 

 • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
 • Registrerat i Värmlands län 
 • 0–249 anställda 
 • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
 • Inga skulder eller anmärkningar 
 • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
 • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 

Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss. 

Projektledare:
Josephine Schapiro
073-026 24 01
josephine.schapiro@compare.se  

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT.

http://www.technigo.io