Digitala arbetssätt & innovation

Lär dig nya verktyg och metoder för hur du och ditt team kan jobba tillsammans digitalt och hur innovation kan bli en del av er vardag.
 • Den digitala förflyttningen
 • Digitalisering
 • Innovation

Utbildningsnivå

Nybörjare, Viss erfarenhet

Gör innovation till en del av din vardag och lär dig metoder för hur ditt team kan jobba tillsammans digitalt.

Ny teknik öppnar för nya möjligheter att effektivt jobba tillsammans. Att hålla sig uppdaterad, att våga testa nya verktyg och att utforska ny teknik blir allt viktigare. Under sex månader bygger du upp tankesätt och arbetsmetoder för att främja en trygg kultur där du och ditt team håller er uppdaterade, och där innovation som inkluderar flera perspektiv blir en naturlig del av er vardag.

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort företag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan.

Vad kommer du att lära dig?

 • Vad digitalisering innebär och vilka möjligheter den kan skapa.
 • Jobba flexibelt (agilt) i team.
 • Jobba i team på digitala plattformar.
 • Digital företagskultur.
 • Ökad kunskap för videomöten.
 • Testa på en innovationsprocess, från start till slut.
 • Social hållbarhet i relation till digitalisering och teamarbete, med fokus på jämställdhet, mångfald och inkludering.

Föreläsare är bland annat personer från Technigo, som under fyra år har undervisat hundratals personer på distans. De är experter på hur man jobbar effektivt i team med fokus på mänskliga interaktioner på digitala plattformar.

Du kommer också att möta experter från The Yes Way, ett initiativ som arbetar med att utveckla företags- och innovationsstödet i Norden med jämställdhet, mångfald och inkludering som metod. Sedan 2018 tagit fram metoder och verktyg för att bättre attrahera och stötta entreprenörer inom social hållbarhet. De har guidat stora som små organisationer för att ge plats åt fler perspektiv och innovativa lösningar.

För vem är det här? 

Programmet riktar sig till dig som är nybörjare eller har viss kunskap. Inga specifika förkunskaper krävs. Kursen passar dig som jobbar i team och vill bli bättre på att utnyttja möjligheterna med ny teknik i vardagen. Det spelar ingen roll om teamet består av kollegor eller kunder, eller om ni arbetar på distans eller fysiskt på samma plats.

Om programmet

Ett flexibelt distansprogram på deltid som du enkelt kombinerar med ditt nuvarande jobb. Du får praktiskt testa på och experimentera med olika verktyg och metoder för att jobba tillsammans på digitala plattformar, samt identifiera och lösa upp inlåsningar för er gemensamma kreativitet. Till din hjälp har du kursmaterial och experter på ämnet.

Utbildningen har ett extra fokus på att förstå mekanismerna i social hållbarhet och hur det påverkar dig, teamet och era målgrupper. Att vara konkurrenskraftig vad gäller mångfald, inkludering och jämställdhet är idag en grundförutsättning för att lyckas digitalt i vårt föränderliga samhälle.

Upplägg och schema

Du studerar på distans i snitt fyra timmar i veckan, du planerar till största del tiden själv. Gruppen ses online tillsammans med Technigo en gång varannan vecka, samt vid tre tillfällen tillsammans med The Yes Way, för kunskapsutbyte och coachning.

Första halvan av programmet är ett kursblock där du lär dig och testar på olika områden. Där blandas förinspelade föreläsningar, med praktiska övningar och live-frågestunder online.

Andra halvan är ett projektblock där du väljer en del att fördjupa dig i och driver ett eget projekt. Kanske vill du implementera ett nytt digitalt verktyg på din arbetsplats, införa ett agilt och innovationsfrämjande arbetssätt i ditt team eller utveckla organisationskulturen till att inkludera fler perspektiv och därmed höja innovationskraften?

Schemalagd tid: Torsdagar, varannan vecka (ojämna veckor), med sommaruppehåll i juli och augusti. Tre seminariedatum tillsammans med The Yes Way tillkommer vid kursstart.

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community med andra, både som studerar samma sak som du men även inom andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans!

Anmälan

Platserna är begränsade, max en utbildning per person. Vi behandlar din anmälan och återkopplar med ett antagningsbesked inom två veckor. Anmälningar hanteras i den ordning de kommer in. Anmälan är bindande, för mer info se Compares avbokningspolicy. Se kriterier för anmälan längst ned på denna sida.

SE ALLA UTBILDNINGAR

 

Utbildningsleverantörer

 

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT. Technigo anlitas av företag med målsättningen att öka kompetensen för medarbetarna inom IT för att fler ska kunna bidra till innovation och digitala projekt. Bland kunderna finns IKEA, Nordea, Bonnier News, Claremont, Schibsted, Future Position X, Biblioteksutveckling i Sörmland m.fl. Läs mer här 

 

Om The Yes Way

The Yes Way är ett initiativ som arbetar med och driver på utvecklingen inom jämställdhet, inkludering och mångfald inom innovation, företagande och entreprenörskap tillsammans med organisationer och individer som vill bli bättre och utvecklas. The Yes Way arbetar bland annat med förändringsarbete och utbildning samt utvecklar skräddarsydda program och metoder. Läs mer här 

 

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 
 • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
 • Registrerat i Värmlands län 
 • 0–249 anställda 
 • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
 • Inga skulder eller anmärkningar 
 • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
 • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 
Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och varje deltagare måste därmed uppfylla projektets kriterier. Om du inte uppfyller kriterierna men ändå vill gå utbildningen kan Compare erbjuda dig plats mot ersättning. Detta erbjudande gäller även större bolag som vill skicka flera medarbetare. Kontakta Josephine Schapiro för offert.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Om Compare

Compare är en samverkansorganisation för det digitala klustret i Värmland som vill utveckla Värmland till en ännu attraktivare digital region. Vill du bli medlemsföretag? Hör av dig till oss!

http://www.compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss