Digitala arbetssätt & innovation

Lär dig nya verktyg och metoder för hur du och ditt team kan jobba tillsammans digitalt och hur innovation kan bli en del av er vardag.
 • Den digitala förflyttningen
 • Digitalisering
 • Innovation

Utbildningsnivå

Nybörjare, Viss erfarenhet

Ny teknik öppnar upp för massor med nya möjligheter att effektivt jobba tillsammans. Att hålla sig uppdaterad, att våga testa nya verktyg och att använda ny teknik till sin fördel blir allt mer viktigt oavsett vilken roll du har. Under sex månader bygger du upp en verktygslåda av digitala verktyg och metoder för att känna dig mer säker att jobba i ett team digitalt. Du får också ett tankesätt och arbetsmetod för att se till att du och ditt team håller er uppdaterade och där innovation blir en naturlig del av er vardag.

Om programmet

Programmet är ett flexibelt distansprogram på deltid under sex månader, med sommaruppehåll i juli och augusti, som du enkelt kombinerar med ditt nuvarande jobb. Du kommer att praktiskt få testa på och experimentera med olika verktyg och metoder för att jobba tillsammans på digitala plattformar. Till din hjälp har du kursmaterial och experter på ämnet. Utbildningen har också ett extra fokus på hållbarhet och jämställdhet – något som är viktigt för alla att ha med sig för att lyckas digitalt. 

 

För vem är det här? 

Programmet riktar sig till dig som är nybörjare eller har viss kunskap, är nyfiken på ämnet och ser det som något som du vill utvecklas inom. Inga förkunskaper krävs. Kursen passar både dig som jobbar i team helt på distans eller i team som jobbar fysiskt på samma plats, men vill bli bättre på att utnyttja möjligheterna med ny teknik i sin vardag.

 

Vad kommer jag att lära mig?

 • Vad digitalisering är och innebär.    
 • Jobba agilt i team. 
 • Jobba i team på digitala plattformar. 
 • Digital företagskultur. 
 • Ökad kunskap för videomöten.   
 • Testa på en innovationsprocess, från start till slut.
 • Jämställdhet, mångfald och inkludering i relation till digitalisering. 

Föreläsare är bland annat personer från Technigo som under fyra år har undervisat hundratals personer på distans. De är experter på hur man jobbar effektivt i team med fokus på mänskliga interaktioner på digitala plattformar. Du kommer också att möta experter inom hållbarhet och jämställdhet från The Yes Way

 

Upplägg och schema

Du studerar på distans och får räkna med att lägga 4 timmar i veckan som du till största del planerar själv. Klassen ses online för ett gemensamt uppstartstillfälle och sen en gång varannan vecka för kunskapsutbyte och coachning. Under utbildningstiden ingår också tre dedikerade tematräffar med fokus på social hållbarhet, jämställdhet och inkludering tillsammans med The Yes Way. Tematräffarna är gemensamma för alla som går en utbildning inom Den digitala förflyttningen.

Första halvan av programmet är ett kursblock där du lär dig och testar på olika områden. Där blandas förinspelade föreläsningar, med praktiska övningar och frågestunder live online. 

Andra halvan är ett projektblock där du väljer ett ämne att fördjupa dig i och driver ditt egna projekt. Kanske vill du implementera något nytt digitalt verktyg på din arbetsplats, fördjupa dig och träna på verktyg för videomöten eller varför inte införa ett agilt och innovationsfrämjande arbetssätt i ditt team? 

Schemalagd tid: Torsdagar, varannan vecka (ojämna veckor), med sommaruppehåll i juli och augusti. Schemalagd tid med The Yes Way kl. 11-12 den 1 juni, 7 september och 26 oktober.

 

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community av andra som både studerar samma sak som dig men också andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans! 

 

Anmälan

Platserna är begränsade. Vi kommer att behandla din anmälan och återkoppla med en bokningsbekräftelse inom två veckor för att bekräfta att du har blivit erbjuden en plats. Anmälningar hanteras i den ordning som de kommer in. Anmälan är bindande, för mer info se Compares avbokningspolicy. Planera redan nu in tid i din kalender för programmet. 

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort företag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan. 

Se alla utbildningar

 

 

Utbildningsleverantörer

 

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT. Technigo anlitas av företag med målsättningen att öka kompetensen för medarbetarna inom IT för att fler ska kunna bidra till innovation och digitala projekt. Bland kunderna finns IKEA, Nordea, Bonnier News, Claremont, Schibsted, Future Position X, Biblioteksutveckling i Sörmland m.fl. Läs mer här 

 

Om The Yes Way

The Yes Way är ett initiativ som arbetar med och driver på utvecklingen inom jämställdhet, inkludering och mångfald inom innovation, företagande och entreprenörskap tillsammans med organisationer och individer som vill bli bättre och utvecklas. The Yes Way arbetar bland annat med förändringsarbete och utbildning samt utvecklar skräddarsydda program och metoder. Läs mer här 

 

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 
 • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
 • Registrerat i Värmlands län 
 • 0–249 anställda 
 • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
 • Inga skulder eller anmärkningar 
 • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
 • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 
Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och varje deltagare måste därmed uppfylla projektets kriterier. Om du inte uppfyller kriterierna men ändå vill gå utbildningen kan Compare erbjuda dig plats mot ersättning. Detta erbjudande gäller även större bolag som vill skicka flera medarbetare. Kontakta Josephine Schapiro för offert.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Om Compare

Compare är en samverkansorganisation för det digitala klustret i Värmland som vill utveckla Värmland till en ännu attraktivare digital region. Vill du bli medlemsföretag? Hör av dig till oss!

http://www.compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!