Digital marknadsföring & försäljning

Lär dig att nå nya kunder och sälja produkter online. Testa olika metoder och verktyg för digital marknadsföring och försäljning under sex månader.
 • Den digitala förflyttningen
 • Digital marknadsföring
 • Försäljning

Utbildningsnivå

Nybörjare, Viss erfarenhet

Vill du lära dig att nå nya kunder och sälja dina produkter eller tjänster online? Under sex månader ger den här kursen dig olika metoder och verktyg för digital marknadsföring och försäljning.

Hur når du dina kunder genom sociala medier? Hur säljer man online? Skaffa en verktygslåda av digitala arbetsredskap, plattformar och metoder för att växa digitalt! Du utvecklar samtidigt din kunskap inom inkludering, ett kraftfullt verktyg för att stärka kundrelationer och utöka kundbasen.

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort företag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan.

Vad kommer du att lära dig? 

 • Nå nya kunder digitalt.
 • Datadriven marknadsföring.
 • Skapa innehåll för sociala medier.
 • Annonsering online.
 • Skapa innehåll som Google gillar (sökmotoroptimering/SEO).
 • Sälja produkter eller tjänster online.
 • Social hållbarhet i relation till digitalisering, med fokus på jämställdhet, mångfald och inkludering.

Föreläsare är bland andra Elin Häggberg, teknikbloggare och inspiratör, experter inom jämställdhet och inkludering, samt personer med mångårig erfarenhet av att driva digital kommunikation och försäljning, för bland annat företag som Spotify, King, Rebel and Bird m.fl.

För vem är det här? 

Kursen riktar sig till dig som är nybörjare eller med viss erfarenhet, och nyfiken på ämnet. Inga specifika förkunskaper krävs.

Om programmet

Ett flexibelt distansprogram på deltid som du enkelt kombinerar med ditt nuvarande jobb. Du får praktiskt testa på och experimentera med olika typer av digital marknadsföring, försäljning och metoder för social hållbarhet. Till din hjälp har du kursmaterial och experter på ämnet.

Utbildningen har ett extra fokus på att förstå mekanismerna i social hållbarhet och hur det påverkar dig och dina målgrupper. Det är idag en grundförutsättning, för att lyckas digitalt i vårt föränderliga samhälle, att vara konkurrenskraftig vad gäller mångfald, inkludering och jämställdhet.

Upplägg och schema

Du studerar på distans i snitt fyra timmar i veckan, du planerar till största del tiden själv. Gruppen ses online tillsammans med Technigo en gång varannan vecka, samt vid tre tillfällen tillsammans med The Yes Way, för kunskapsutbyte och coachning.

Första halvan av programmet är ett kursblock där du lär dig och testar på olika områden. Där blandas förinspelade föreläsningar, med praktiska övningar och live-frågestunder online.

Andra halvan är ett projektblock där du väljer en del att fördjupa dig i och driver ett eget projekt. Kanske vill du sätta upp en enklare e-handel, nå nya kunder med annonsering online eller utveckla företagets rekryteringsprocess utifrån ett jämställdhetsperspektiv?

Schemalagd tid: Torsdagar, varannan vecka (jämna veckor), med sommaruppehåll i juli och augusti. Tre seminariedatum tillsammans med The Yes Way tillkommer vid kursstart.

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community med andra, både som studerar samma sak som du men även inom andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans!

Anmälan

Platserna är begränsade, max en utbildning per person. Vi behandlar din anmälan och återkopplar med ett antagningsbesked inom två veckor. Anmälningar hanteras i den ordning de kommer in. Anmälan är bindande, för mer info se Compares avbokningspolicy. Se kriterier för anmälan längst ned på denna sida.

SE ALLA UTBILDNINGAR

 

Utbildningsleverantörer

 

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT. Technigo anlitas av företag med målsättningen att öka kompetensen för medarbetarna inom IT för att fler ska kunna bidra till innovation och digitala projekt. Bland kunderna finns IKEA, Nordea, Bonnier News, Claremont, Schibsted, Future Position X, Biblioteksutveckling i Sörmland m.fl. Läs mer här 

 

Om The Yes Way

The Yes Way är ett initiativ som arbetar med och driver på utvecklingen inom jämställdhet, inkludering och mångfald inom innovation, företagande och entreprenörskap tillsammans med organisationer och individer som vill bli bättre och utvecklas. The Yes Way arbetar bland annat med förändringsarbete och utbildning samt utvecklar skräddarsydda program och metoder. Läs mer här 

 

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansieras av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 
 • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
 • Registrerat i Värmlands län 
 • 0–249 anställda 
 • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
 • Inga skulder eller anmärkningar 
 • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
 • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 
Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och varje deltagare måste därmed uppfylla projektets kriterier. Om du inte uppfyller kriterierna men ändå vill gå utbildningen kan Compare erbjuda dig plats mot ersättning. Detta erbjudande gäller även större bolag som vill skicka flera medarbetare. Kontakta Josephine Schapiro för offert.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Om Compare

Compare är en samverkansorganisation för det digitala klustret i Värmland som vill utveckla Värmland till en ännu attraktivare digital region. Vill du bli medlemsföretag? Hör av dig till oss!

http://www.compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss