Digital marknadsföring & försäljning

Lär dig att nå nya kunder och sälja produkter online. Testa olika metoder och verktyg för digital marknadsföring och försäljning under sex månader.
 • Den digitala förflyttningen
 • Digital marknadsföring
 • Försäljning

Utbildningsnivå

Nybörjare, Viss erfarenhet

Är du nyfiken på hur du når nya, eller befintliga, kunder genom sociala medier eller hur du tar första steget till att sälja produkter online? Under sex månader bygger du upp en verktygslåda av digitala verktyg, plattformar och metoder för att växa digitalt.

Om programmet

Programmet är ett flexibelt distansprogram på deltid under sex månader, med sommaruppehåll i juli och augusti, som du enkelt kombinerar med ditt nuvarande jobb. Du kommer att praktiskt få testa på och experimentera med olika typer av digital marknadsföring och försäljning. Till din hjälp har du kursmaterial och experter på ämnet. Utbildningen har också ett extra fokus på social hållbarhet och jämställdhet – något som är viktigt för alla att ha med sig för att lyckas digitalt. 

 

För vem är det här? 

Programmet riktar sig till dig som är helt nybörjare eller med viss erfarenhet, men nyfiken på ämnet och ser det som något som du vill utvecklas inom. Inga förkunskaper krävs. 

 

Vad kommer jag att lära mig? 

 • Nå nya kunder digitalt.  
 • Datadriven marknadsföring. 
 • Skapa innehåll för sociala medier. 
 • Online annonsering. 
 • Skapa innehåll som Google gillar (SEO). 
 • Sälj produkter online.  
 • Jämställdhet, mångfald och inkludering i relation till digitalisering. 

Föreläsare är bland annat Elin Häggberg, Teknikbloggare och inspiratör, personer med mångårig erfarenhet av att driva digital kommunikation och försäljning för bland annat företag som Spotify, King, Rebel and Bird m.m samt experter inom hållbarhet och jämställdhet från The Yes Way

 

Upplägg och schema

Du studerar på distans och får räkna med att lägga 4 timmar i veckan som du till största del planerar själv. Klassen ses online för ett gemensamt uppstartstillfälle och sen en gång varannan vecka för kunskapsutbyte och coachning. Under utbildningstiden ingår också tre dedikerade tematräffar med fokus på social hållbarhet, jämställdhet och inkludering tillsammans med The Yes Way. Tematräffarna är gemensamma för alla som går en utbildning inom Den digitala förflyttningen.

Första halvan av programmet är ett kursblock för att lära sig och testa på olika områden. Där blandas förinspelade föreläsningar, med praktiska övningar och frågestunder live online. 

Andra halvan är ett projektblock där du väljer ett ämne att fördjupa dig i och driver ditt egna projekt. Kanske vill du sätta upp en enklare e-handel eller varför inte nå nya kunder med annonsering online? 

Schemalagd tid: Torsdagar, varannan vecka (jämna veckor), med sommaruppehåll i juli och augusti. Schemalagd tid med The Yes Way kl. 11-12 den 1 juni, 7 september och 26 oktober, samt rådgivning den 14 september.

 

Ett community med stöd och inspiration

Programmet är en del av ett större initiativ för att lyfta den digitala kompetensen hos medarbetare och företagare i Värmland. Som en del av utbildningen kommer du att få tillgång till ett community av andra som både studerar samma sak som dig men också andra digitala ämnen. Vi gör det tillsammans! 

 

Anmälan

Platserna är begränsade. Vi kommer att behandla din anmälan och återkoppla med en bokningsbekräftelse inom två veckor för att bekräfta att du har blivit erbjuden en plats. Anmälningar hanteras i den ordning som de kommer in. Anmälan är bindande, för mer info se Compares avbokningspolicy. Planera redan nu in tid i din kalender för programmet. 

Programmet är kostnadsfritt för dig som är anställd på ett litet eller medelstort företag i Värmland. Max en utbildning per person. Läs mer nedan.

Se alla utbildningar

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska Socialfonden.

Deltagarinformation

Utbildningen är inom ramen för projektet Den Digitala Förflyttningen som finansieras av Europeiska socialfonden (ESF). Deltagare måste uppfylla EU-projektets kriterier för att kunna ta del av erbjudandet. Kriterierna som behöver uppfyllas är: 
 • Aktiebolag eller förening med eget organisationsnummer. Enskilda firmor eller offentlig sektor kan tyvärr inte ta del av erbjudandet denna gång. 
 • Registrerat i Värmlands län 
 • 0–249 anställda 
 • Årsomsättning lägre än € 50 miljoner eller balansomslutning under € 43 miljoner 
 • Inga skulder eller anmärkningar 
 • Inte ansökt om eller försatts i konkurs 
 • Summan av mottaget stöd av mindre betydelse (de minimis) överstiger inte 200 000 euro under en treårsperiod. 
Om du har funderingar kring kriterierna är du varmt välkommen att kontakta oss.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Den Digitala Förflyttningen finansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och varje deltagare måste därmed uppfylla projektets kriterier. Om du inte uppfyller kriterierna men ändå vill gå utbildningen kan Compare erbjuda dig plats mot ersättning. Detta erbjudande gäller även större bolag som vill skicka flera medarbetare. Kontakta Josephine Schapiro för offert.  Projektledare: Josephine Schapiro 073-026 24 01 josephine.schapiro@compare.se  

Om Technigo

Technigo har sedan 2016 jobbat med utbildningar inom digitalisering och IT. Technigo driver utbildningar för karriärbytare med målsättningen att minska kompetensbristen inom IT.

http://www.technigo.io

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!