Karlstad Innovation Park

Anmälan stängd

8

Okt

Compare

TechTalk: Nudging

Kl. 12.15-13.00, Karlstad Innovation Park

Lätt att göra rätt

Det är väl inga problem med en knuff i rätt riktning. Det är ju för ditt eget bästa. Men tänk om du knuffas i en riktning för att gagna någon annan, utan en tanke på hur det påverkar dig?

Tar vi alla våra beslut på egen hand? Hur mycket påverkas vi och i vilken riktning? Varför är det så svårt att ändra invanda beteenden? Nudging handlar om att ge människor en knuff mot ett förvalt beslut. Rätt använt hjälper det oss att ta hållbara beslut, både för oss själva, samhället och planeten.

Erik Wästlund är docent i psykologi på Centrum för Tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Hans forskning handlar om beslutsfattande, beteendeförändring samt hur vi påverkas och kan påverka med hjälp av digital teknik. Erik reder ut vad nudging är och vilka möjligheter, men även faror, som finns med metoden.

Kom och diskutera, inspireras och knyt nya kontakter med intressanta människor på plats!

Det är kostnadsfritt, öppet för alla & du behöver inte anmäla dig någonstans. Vi bjuder på kaffe.

Välkommen!VÄLKOMMEN PÅ HÖSTENS TECHTALK-TRÄFFAR

DATUMTEMA
24 septemberEmployer branding
1 oktoberGamification
8 oktoberNudging
15 oktoberDigitala dystopier
22 oktoberDeepFake
29 oktoberHöstlov!
5 novemberHealth gamification
12 novemberFramtidens mediamarknad
19 novemberRobotic marketing
26 novemberPrototyping
3 decemberDigitala trender 2020

TECH TALK VÄRMLAND – VAD & HUR?

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas.

Om du vill tar du med dig din egen matlåda och värmer i Coffice eller hämtar mat från restaurangen Nova i bottenplan. Vi bjuder på kaffe på plats. Platsen är hos Compare på Karlstad Innovation Park om inget annat anges.

Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

Har du frågor eller idéer kring TechTalk?

TechTalk Värmland är en serie lunchdiskussioner kring aktuella Tech-frågor hos Compare på Karlstad Innovation Park. Vi välkomnar alltid idéer och svarar gärna på frågor. Ta kontakt med Sandra Dalåsen, eventkoordinator, genom uppgifterna nedan.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator

+46 (0)730-25 71 29
sandra.dalasen@compare.se