Online via Zoom

Anmälan stängd

4

Maj

Compare

TechTalk: HealthTech

Kl. 12.15-13.00, Online via Zoom

Precisionshälsa – hur når vi dit?

Hur kan vården med hjälp av data gå från att blicka bakåt till att blicka framåt – och upptäcka individuella risker innan de inträffar? I veckans TechTalk pratar Markus Lingman, överläkare och årets AI-svensk, om precisionshälsa.

Hur vi använder data och information inom hälso- och sjukvården kommer att spela en avgörande roll för en säkrare och mer effektiv vård. Det kräver nya arbetssätt och mer samarbete.

Genom att använda den senaste tekniken, inklusive AI, kan vi få nya insikter om hur hälso- och sjukvården kan utvecklas. Det gör att vi kan möta de stora utmaningar som vi ser i sjukvården idag. Det handlar bland annat om att individualisera och skräddarsy insatser, både för den enskilde patientens bästa och för att resurserna ska räcka till.

Det innebär också att vi går från deskriptiv till prediktiv medicin. I stället för att titta på historiska data behöver vi data som förutser vad som kommer att hända, där AI kan hjälpa oss att se mönster och blicka framåt.

 

Markus Lingman, överläkare och utvecklingsstrateg på Region Halland, Årets AI-svensk 2021.
Foto: Ciprian Gorga

Varmt välkommen att inspireras, nätverka och diskutera!


NÄR: Tisdag 4 maj april kl. 12.15-13.00
VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

Varmt välkomna!

Tryck här för att ansluta 


VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

Boka in vårens träffar i kalendern!

DATUM
TEMA
9 mars
Emerging tech 2021 – IoT
16 mars
Mixed reality
23 mars
FinTech
30 mars
CheapTech
6 april
PÅSKLOV
13 april
Ethical design
20 april
Den digitala skattkistan
27 april
Cybersoldater
4 maj
HealthTech
11 maj
Möjligheter med 5G
19 maj
DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis
25 maj
Techinvesteringar i Norden

DIGITALA TECHTALKS

Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

TECHTALK VÄRMLAND

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas. Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator / Process Manager

+46 (0)730-25 71 29
sandra.dalasen@compare.se