Online via Zoom

Anmälan stängd

13

Apr

Compare

TechTalk: Ethical design

Kl. 12.15-13.00, Online via Zoom

Så gör vi digitaliseringen mer jämlik

Hur kan digital och teknologisk design ta hänsyn till individen och utgå från ett feministiskt perspektiv? Tara Mehrabi och Sebastian Mohr från Centrum för genusforskning vid Karlstads universitet lyfter de etiska frågorna bakom systemen.

Digitaliseringen kan skapa möjligheter för ett mer inkluderande och jämlikt samhälle. Samtidigt visar flera studier att digitalisering också kan öka ojämlikheter om inte hänsyn tas till sociala kategorier som genus, etnicitet och klass i innovationsprocesser.

Tara Mehrabi och Sebastian Mohr berättar om några av de fallgropar vi kan landa i när vi försöker skapa lösningar som ska passa alla.

– Det finns en risk att människor reduceras till siffror om vi lägger stor vikt vid teknologiska och digitala system, men inte lika mycket på sociokulturell kontext, personliga erfarenheter och behov, säger Tara Mehrabi.

Dessutom får du veta mer om Centrum för genusforsknings pilotstudie som fokuserar på utmaningar tre ofta förbisedda användargrupper kan möta i digitaliseringen av hälso- och sjukvården: Invandrarkvinnor, transpersoner och män från arbetarklassen.


NÄR: Tisdag 13 april kl. 12.15-13.00
VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

Varmt välkomna!

Tryck här för att ansluta 


VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

Boka in vårens träffar i kalendern!

DATUM
TEMA
9 mars
Emerging tech 2021 – IoT
16 mars
Mixed reality
23 mars
FinTech
30 mars
CheapTech
6 april
PÅSKLOV
13 april
Ethical design
20 april
Den digitala skattkistan
27 april
Cybersoldater
4 maj
HealthTech
11 maj
Prova på 5G
18 maj
DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
25 maj
Techinvesteringar i Norden

DIGITALA TECHTALKS

Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

TECHTALK VÄRMLAND

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas. Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator / Process Leader

+46 (0)73-025 71 29
sandra.dalasen@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!