Karlstad Innovation Park

Anmälan stängd

15

Okt

Compare

TechTalk: Digitala dystopier

Kl. 12.15-13.00, Karlstad Innovation Park

Artificiell intelligens som är smartare än människor. Inga elektroniska betalmedel fungerar. Var du än är och vad du än gör är du övervakad. Du kan inte lita på något, ljud och bild kan förfalskas till den grad att det inte kan skiljas från verkligheten. Allt du gör betygsätts i ett socialt poängsystem. Veckans TechTalk-ämne är digitala dystopier.

Teknikens framfart går i rasande fart och begreppen innovation och digitalisering försätter oss i någon slags digitalkoma. Vi orkar inte höra mer om alla möjligheter som kommer med digitaliseringen, vi lyckas ju knappt koppla ihop en iPhone med en PC.

Digital teknik ger oss mängder med möjligheter, men på andra sidan myntet finns riskerna. Dystopierna. Tillsammans grottar vi ner oss i vilken teknik som kan leda till vad. Vilken är egentligen värst?

Ämnet introduceras av Sandra Dalåsen, Compare, som också leder diskussionerna. Sandra må kanske inte vara någon expert på programmering, men som millennial har hon växt upp mitt i moralpaniken kring internet och teknikens utveckling. Hon har, som huvudskyddsombud, arbetat med riskhantering och har läst Kommunikation & PR vid Karlstads universitet. Sandra är en av de drivande i Compares digitaliseringsnätverk Be Digital.

Kom och diskutera, inspireras och knyt nya kontakter med intressanta människor på plats!

Det är kostnadsfritt, öppet för alla & du behöver inte anmäla dig någonstans. Vi bjuder på kaffe.

Välkommen!VÄLKOMMEN PÅ HÖSTENS TECHTALK-TRÄFFAR

DATUMTEMA
24 septemberEmployer branding
1 oktoberGamification
8 oktoberNudging
15 oktoberDigitala dystopier
22 oktoberDeepFake
29 oktoberHöstlov!
5 novemberHealth gamification
12 novemberFramtidens mediamarknad
19 novemberRobotic marketing
26 novemberPrototyping
3 decemberDigitala trender 2020

TECH TALK VÄRMLAND – VAD & HUR?

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas.

Om du vill tar du med dig din egen matlåda och värmer i Coffice eller hämtar mat från restaurangen Nova i bottenplan. Vi bjuder på kaffe på plats. Platsen är hos Compare på Karlstad Innovation Park om inget annat anges.

Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

Har du frågor eller idéer kring TechTalk?

TechTalk Värmland är en serie lunchdiskussioner kring aktuella Tech-frågor hos Compare på Karlstad Innovation Park. Vi välkomnar alltid idéer och svarar gärna på frågor. Ta kontakt med Sandra Dalåsen, eventkoordinator, genom uppgifterna nedan.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator

+46 (0)730-25 71 29
sandra.dalasen@compare.se