Online via Zoom

Anmälan stängd

20

Apr

Compare

TechTalk: Den digitala skattkistan

Kl. 12.15-13.00, Online via Zoom

Data som resurs för framtiden

Att data är en av framtidens viktigaste resurser är inget nytt, men hur ser egentligen den kommande gemensamma digitala infrastrukturen ut för att dela och använda data? Den här veckan presenterar Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) sitt arbete med att göra data i Sverige till en värdefull resurs för framtidens samhälle.

När man tittar på data som samhällsresurs är en rad olika aspekter intressanta; vart data kommer ifrån, vilka data som finns och hur data kan göras tillgängliga för fler på olika sätt. Vilken nytta kan skapas, och vilka aktörer bör kunna använda den? Den offentliga sektorn bygger idag grunden för en bred infrastruktur för värdeskapande data, bl.a. Sveriges dataportal, och här har också näringslivet och civilsamhället en viktig roll att fylla.

Under detta TechTalk får du höra när Josefin Lassinantti, specialist inom öppna data, berättar mer om DIGGs arbete kring tillgängliggörande av data. Vi bjuder också in till en efterföljande diskussion i mindre grupper kring frågeställningen: Hur kan den gemensamma digitala infrastrukturen kring data skapa värde för dig som individ och deltagare, och på vilket sätt kan du bidra till att data verkligen blir en resurs för framtiden?

Varmt välkommen att inspireras, nätverka och diskutera!


NÄR: Tisdag 20 april kl. 12.15-13.00
VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
ANMÄLAN: Ingen anmälan behövs.

Varmt välkomna!

Tryck här för att ansluta 


VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALKS

Boka in vårens träffar i kalendern!

DATUM
TEMA
9 mars
Emerging tech 2021 – IoT
16 mars
Mixed reality
23 mars
FinTech
30 mars
CheapTech
6 april
PÅSKLOV
13 april
Ethical design
20 april
Den digitala skattkistan
27 april
Cybersoldater
4 maj
HealthTech
11 maj
Prova på 5G
18 maj
DigitalWell Arena TechTalk@Vitalis: Säkerhet
25 maj
Techinvesteringar i Norden

DIGITALA TECHTALKS

Alla våra TechTalks streamas, och under rådande pandemi sker de endast digitalt. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland har du hela tiden koll på veckans ämne. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Det går givetvis bra att interagera även via chatten. Du kan se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

Vi se fram emot en inspirerande vår & hoppas att du vill hänga med!

TECHTALK VÄRMLAND

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas. Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator / Process Leader

+46 (0)73-025 71 29
sandra.dalasen@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!