Online

Anmälan stängd

28

Apr

Compare

TechTalk: Årets digitala välfärdsinnovation

Kl. 12.15-13.00, Online

Priset till Årets digitala välfärdsinnovation har inte delats ut på grund av coronakrisen – men kompetenta kandidater saknades verkligen inte. I veckans TechTalk får du lyssna till innovatörerna bakom de tre finalbidragen.

Spännvidden på finalfält täcker innovationer som involverar hela samhället. Från Steplers app för vardagsmotion, till BuhoBox verktyg för en tryggare skolgång och RedPill Linpros tjänst som bedömer väntetiderna i vården.

På sätt och vis är samtliga innovationer högaktuella även relaterad till coronakrisen. Exempelvis skulle tjänsten Väntetider i vården kunna få en betydligt mer operativ inriktning med anledningen av belastningen på vården.

I och med att näringslivsgalan 100 Grader Karlstad ställdes in så skjuts prisutdelningen upp till i höst, så istället för en vinnarberättelse får ni lyssna till samtliga nominerade i veckans TechTalk – vilket vi tycker är minst lika roligt.

Här får du veta mer om kandidaterna till priset:

Bakom priset Årets digitala välfärdsinnovation står EU-projektet DigitalWell, som drivs av Compare. DigitalWells syfte är att sammanföra näringsliv, offentlig sektor och akademi för att tillsammans utveckla digitala verktyg för att lösa utmaningar inom välfärden. Utgångspunkten är att lösa faktiska behov med fokus på användaren och dennes egenförmåga.

 

DIGITALA TECHTALKS

Alla våra TechTalks sker endast digitalt under rådande läge med Covid-19. Genom att gå med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland får du inför varje veckas TechTalk en länk att delta via. Ha gärna mikrofon och kamera redo, så kan du ställa frågor live och delta i diskussionsdelen. Du kan även se alla TechTalks i efterhand från samma grupp.

Välkommen!

COVID-19

Compare följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika smittspridning av coronaviruset i samband med våra aktiviteter och events. Glöm inte att tvätta händerna. Vi ses i det digitala!


VÄLKOMMEN PÅ VÅRENS TECHTALK-TRÄFFAR

DATUMTEMA
10 marsFoodTech
17 marsTourismTech
24 marsOutnyttjad digital potential
31 marsInternet of Things
7 aprilWoodTech
14 aprilPÅSKLOV
21 aprilFemTech
28 aprilÅrets digitala välfärdsinnovation
5 majPARTNERRESA TILL VITALIS
(Uppskjuten pga Covid-19)
12 majKampen om skärmtid
19 majExperience shopping
26 majHuman augmentation & robotics

TECH TALK VÄRMLAND – VAD & HUR?

TechTalk Värmland fokuserar på hur vi som människor, företag och organisationer påverkas av den pågående digitaliseringen. Syftet med träffarna är att lära från varandra, inspireras och utvecklas.

Om du vill tar du med dig din egen matlåda och värmer i Coffice eller hämtar mat från restaurangen Nova i bottenplan. Vi bjuder på kaffe på plats. Platsen är hos Compare på Karlstad Innovation Park om inget annat anges.

Gå gärna med i Facebook-gruppen TechTalk Värmland så får du löpande information om vad som händer och möjlighet att diskutera före och efter träffarna. Annars är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator

+46 (0)730-25 71 29
sandra.dalasen@compare.se