Styrmannens företagscenter, Köpmannagatan 2, Karlstad

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 16/2

18

Feb

LIFE Academy

Seminarium: ATA-carnet – Ett smart och enkelt sätt att exportera temporärt

Seminarium: ATA-carnet – Ett smart och enkelt sätt att exportera temporärt

ATA-carnet som är ett internationellt tullpass vid temporära exporter. Handelskammaren informerar om vad det är och hur det används.

Om ditt företag tillfälligt ska besöka ett land utanför EU kan ATA-carnet vara den bästa och enklaste lösningen för ditt företag.

En ATA-carnet är ett internationellt tullpass för varor och används om ni exempelvis ska visa upp varor på en mässa i Norge, demonstrera era produkter för en kund i Sydafrika eller använda en yrkesutrustning vid ett servicearbete i Japan. Den 18 februari har du möjlighet att lära dig mer om ATA-carnet och hur det används!

Det är också ett tillfälle att delta på vårt första LIFE Talk där vi får höra Karin Krizinger berätta om Kapstaden och Sydafrika. Hon bor och är uppvuxen i landet och har haft flera roller som projektledare och forskningsspecialist inom förnybar energi. Just nu är hon även Regional Mentor i LIFE Academys ”Capacatiy Development Programme Renewable Energy”.

PROGRAM:

Kl.10.00 – 11.00 Om ATA-carnet; vilka varor som kan användas med en ATA-carnet, hur man använder och ansöker om en ATA-carnet och vad som är viktigt att tänka på innan och under resan. Presentation av Alexandra Pfeiffer, Handelskammaren.

Kl.11.15 – 11.45 LIFE Talk ”Nyfiken på Kapstaden och Sydafrika”; om dess kultur, exportmöjligheter och användandet av förnybar energi. Ni som deltagande företag har chans att ställa frågor. Presentation via Skype av Karin Krizinger, Senior Researcher at Stellenbosch University, Centre for Renewable and Sustainable Energy Studies (CRSES), South Africa.

12.00 Avslut

 

Plats: LIFE Academys lokaler, Plan 3, Köpmannagatan 2, Karlstad

Datum: 18 februari

Tid: kl.10-12 (vi bjuder på fika)

Anmälan: Gör din anmälan här senast 16 feb.