Online

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 5/12

7

dec

Compare

Hur skapar man attraktiva, framåtdrivna verksamheter? -en interaktiv, digital föreläsning

Kl. 13.30-16.00, Digitalt

En digital föreläsning om normer, bemötande och kultur.

I samarbete med projektet Attraktionskraft Värmland bjuder vi in dig till en digital, interaktiv föreläsning om hur vi kan bli attraktivare arbetsgivare. Vi kommer att jobba med normmedvetenhet i praktiken för ett inkluderande bemötande.

För att hänga med i utvecklingen samt lyckas rekrytera och behålla rätt personal behöver vi ha koll på normer och attityder. Arbetsplatser med en schyst kultur skapar attraktiva, framåtdrivna verksamheter där alla känner sig välkomna.
Föreläsningen leds av Jämställt som är utbildare och vill locka fram människors egen vilja att förbättras. Målet är att förändringen kommer inifrån och inte bara görs för att någon annan kräver det.

Om vi vill behålla och rekrytera kompetent personal till arbetsplatsen behöver vi kolla på de normer och attityder som försvårar detta. Med ett inkluderande perspektiv blir vi mer professionella i vårt bemötande och skapar verksamheter där alla känner sig välkomna. Målet är att locka fram människors vilja att förändras för att de själva känner att de utvecklas, inte för att någon annan kräver det. Till detta behövs en stor portion humor och ödmjukhet. Detta kommer lyftas under föreläsningen:

  • Hur fungerar normer och vad vinner vi på normmedvetenhet?
  • Hur kan vi skapa en jämställd och inkluderande miljö där alla trivs?
  • Hur kan vi arbeta med tillgänglighet och normer kring funktionalitet?
  • Hur skapar vi rätt förutsättningar för att kunna rekrytera personal med olika erfarenheter?

 

Läs mer om attraktionskraft här

Anmäl dig här 

Attraktionskraft Värmland

Projektet drivs av Region Värmland och huvudsyftet är att bidra till en stärkt arbetsmarknad i Värmland. Här samverkar region, kommuner och näringsliv för att ge företag och organisationer verktyg att kunna rekrytera mer jämställt och förbättra sin kompetensförsörjning.

Josephine Schapiro

Project Manager

+46 (0)73 026 24 01
josephine.schapiro@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss