Karlstad CCC

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 19/5

2

jun

Genius 2022

kl 8.30–16.00 - Karlstad

Genius är tillbaka!

Efter två års uppehåll är Värmlands egen jämställdhetsdag äntligen tillbaka! Genius 2022 bjuder på ny moderator och ett fantastiskt program.

Moderator: Lisa Bjurwald

Genius 2022 är glada och stolta att presentera Lisa Bjurwald som moderator för Genius 2022. Lisa Bjurwald är prisbelönt journalist, debattör, föreläsare och författare. Hon har bland annat granskat svensk högerextremism som medlem i redaktionen för Expo och varit ledarskribent på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet samt kolumnist i Aftonbladet och Expressen. Med boken BB-krisen: Sveket vid livets början (2019) väckte Lisa Bjurwald stor politisk debatt och fick omfattande medial uppmärksamhet. Idag är Lisa en av landets ledande samhällsdebattörer.

Program

Här är några höjdpunkter ur programmet!

Elisabeth Massi Fritz – Vad kostar hederskulturen?

Hedersförtryck skapar stort lidande för individen, men vad förlorar samhället på att kvinnor inte tillåts leva ett fritt liv? Elisabeth Massi Fritz var målsägandebiträde vid Sveriges första erkända hedersmord på Pela 1999. I dag är hon en av landet mest profilerade advokater och främsta experter kring hedersvåld och förtryck.

Irena Požar – #metoo: revolutionen som kom av sig

Fyra år efter metoo står vi mitt i en backlash för kvinnors rättigheter. Många kvinnor är rädda för att anmäla förövare, medier skräms av förtalsmål och mäktiga män får ifrågasätta sina anmälare i direktsänd tv. Samtidigt har uthängningar på nätet blivit ett sätt att få den upprättelse som kan vara svår att få på annat sätt. Hur blev det såhär? Irena Požar är chefredaktör för Veckorevyn och har på senare år fått stor uppmärksamhet för sina granskningar av unga kvinnors villkor. Hon har även nominerats till Stora journalistpriset. Våren 2022 gav hon ut boken Backlashen: Metoo och revolutionen som stoppades.

Ann-Louise Lökholm Klasson – Sweco är bäst i branschen

Enligt Allbrightrapporten 2021 klättrar teknikkonsultföretaget Sweco på gröna listan över jämställda bolag och är nu bäst i branschen. Ann-Louise Lökholm Klasson som är vd på Sweco Sverige berättar om arbetet som tagit dem dit

Det händer i Värmland!

Patrik Standfast vd på The Great Journey, Jan Elofsson vd på Atwrk och Sandra Sundbäck vd på Paper Province berättar hur deras organisationer använder jämställdhet för att utveckla och stärka verksamheten. Avslutas med ett gemensamt samtal lett av moderator Lisa Bjurwald. ​

Jämställd ekonomi

Visste du att inkomstgapet mellan kvinnor och män i princip varit oförändrat sedan 1995? Den ekonomiska ojämställdheten får livslånga konsekvenser. Emma Knaggård Wendt, generalsekreterare på Ownershift, Camilla Wagner, ordförande Fredrika Bremerförbundet och Lise Bergh från Kommissionen för jämställda livsinkomster vrider och vänder på ämnet ekonomi. Avslutas med ett gemensamt samtal lett av moderator Lisa Bjurwald.​

Geniuspriset 2022

Geniuspriset uppmärksammar gott värmländskt jämställdhetsarbete. Vem tar över efter senaste vinnaren Löfbergs? Det bestämmer du genom att nominera en organisation som gör skillnad för jämställdheten i Värmland.

läs mer och nominera här

Hållbart event

Tillsammans med Länsstyrelsen i Värmland har vi arbetat fram en checklista med krav och rekommendationer för hållbara event och konferenser. Genius 2022 är pilot och efter konferensen utvärderas checklistan för att se över vilka krav och rekommendationer som är relevanta att ställa.

läs mer om hållbara event här

Om Genius

Genius är en av landet största konferenser om jämställdhet. Här träffas människor från hela landet för att inspireras, knyta kontakter och lära av varandra. Arrangörer är Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland.

 

CONTACT:

Marianne Nilsson
 marianne.nilsson@regionvarmland.se

+46108331054

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss