Tieto, Tullhusgatan 1A

Anmälan stängd

20

apr

Compare

Frukostföreläsning med Tjejer Kodar

07.30-09.00

Hur kan vi bli attraktivare arbetsgivare för en bredare målgrupp?

Tjejer Kodar lockar årligen hundratals kvinnor till sina populära kurser och utbildningar inom programmering. Med sin nystartade skola och heltidsutbildning inom programmering med 80% kvinnliga deltagare har de än en gång bevisat att intresset för programmering bland kvinnor är stort – det är allt annat som är fel.

De har lyckats med det som många av oss som vill se en större variation i branschen, misslyckas med. Hanna berättar hur de har gjort, hur de jobbar med kommunikation och hur vi kan locka fler personer till att bli intresserad av möjligheter inom teknik och IT. 

Genom satsningen Genius in ICT sätter vi fokus på jämställdheten i branschen. Under våren bjuder vi in till tre frukostföreläsningar på temat – hur kan vi bli attraktivare arbetsgivare för en bredare målgrupp?

Kom och ät frukost, ta del av spännande kunskap och nya perspektiv på tillväxt, ledarskap och hur vi attraherar de bästa talangerna till branschen!

Genius in ICT

Genius in ICT är ett projekt som syftar till att öka rekryteringsunderlaget i branschen. Genom att arbeta med företagens attraktionskraft och testa nya koncept och metoder ska vi attrahera en bredare målgrupp att söka sig till branschen. Vi kommer bl a genomföra kodningsevent med Tjejer kodar och en praktikvecka för åk 8 samt frukostföreläsningar för branschen. I höst kommer en större konferens om hur vi kan rekrytera mer genius.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss