3

Okt

LIFE Academy

Föreläsning Tobias Jansson: Möjligheter med cirkulär ekonomi

Kl. 10-12 (lunch 12-13)

Föreläsning Tobias Jansson: Möjligheter med cirkulär ekonomi

Som ett led i vår strävan efter en mer hållbar planet vill vi kunskapshöja företagare, offentlig sektor och studenter inom cirkulär ekonomi och kan stolt presentera Tobias Jansson som föreläsare, circulareconomy.se.

Sustainable Business Cleantech är stolta över att få bjuda in dig till

Föreläsning med Tobias Jansson

 

Som ett led i vår strävan efter en mer hållbar planet vill vi kunskapshöja företagare, offentlig sektor och studenter inom cirkulär ekonomi och kan stolt presentera Tobias Jansson som föreläsare, circulareconomy.se.

Cirkulär ekonomi är en vision om ett ekonomiskt system som är designat för att återskapa resurser, om och om igen. I en cirkulär ekonomi går resurseffektivitet hand i hand med affärsnytta med hjälp av förfinade materialflöden och innovativa affärsmodeller.

Om vi tänker om och designar produkter och affärsmodeller 100 procent rätt från början kan vi skapa en långsiktig lösning som fungerar lika bra som systemen i naturen med material som flödar i loopar utan avfall – och samtidigt spara stora pengar för företag och organisationer.

Syftet med föreläsningen är dels att informera och sprida kunskap om cirkulär ekonomi och dels att väcka nyfikenhet för att påbörja eller fortsätta en mer hållbar verksamhetsutveckling och framtid.

Tobias Jansson föreläser och skriver om cirkulär ekonomi och initierar innovationsprocesser i cirkulär riktning hos företag och andra verksamheter. Han har hållit långt över hundra uppskattade föreläsningar och workshops för privata och offentliga aktörer runt om i Norden. Sedan 2012 driver Tobias bloggen CircularEconomy.se, och var 2006 med och grundade magasinet Camino som skriver om hållbar livskvalitet.

Plats: Karlstads universitet, lokal Aula Magna

Datum: 3 oktober

Tid: kl.10.00-12.00 (lunch kl.12-13)

För vem: Föreläsningen riktar sig till studenter, näringsliv, offentlig sektor, akademi och forskning. Till alla som är intresserade av hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Kostnad: Early bird pris 550 kr (inkl. fika och lunch) fram till 13 September. Därefter 950 kr (inkl. fika och lunch) fram till 26 september.

Exklusivt för partners i Sustainable Business Cleantech:

Workshop i cirkulära affärsmodeller med Tobias Jansson

Företag, medfinansiärer och partners till projektet Sustainable Business Cleantech bjuds även till mingel-fika innan föreläsningen och workshopen ”Cirkulär design och cirkulära affärsmodeller” ledd av Tobias Jansson.

Datum: 3 oktober

Plats: Karlstads universitet

Tid: kl. 13.30-16.00

Kostnad: Workshopen är kostnadsfri för företag och partners i projektet Sustainable Business Cleantech.

Anmälan

Gör din anmälan till föreläsning och workshop här.  (ej för studenter) senast 26 september

KONTAKT

patricia.edvardsson@lifefoundation.se

hanna.grevillius@lifefoundation.se

Arrangörer

Sustainable Business Cleantech och Handelshögskolan Karlstad Business School