Fysiskt (i Karlstad) eller digitalt – vi återkommer!

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 4/9

8

sep

LIFE Academy

Föreläsning och workshop med Anti-korruptionsexpert

Klockan 10.00-12.00, mer info kommer när vi vet hur coronasituationen ser ut

RISKER OCH MÖJLIGHETER PÅ UTVECKLINGSMARKNADER

Är dina processer och rutiner redo att hantera nya risker på internationella marknader? Anti-korruptionsexperten Anna Romberg kommer i denna föreläsning och workshop att gå igenom vad små och medelstora bolag bör tänka på innan expansion till utvecklingsmarknader från ett affärsetiskt perspektiv. Vi kommer specifikt att fokusera på korruption och bedrägeri.

Expansion till nya marknader innebär både möjligheter men även risker. För att lyckas, även på lång sikt, förväntas risker relaterade till affärsetik, hållbarhet och socialt ansvar identifieras och hanteras proaktivt. Många företagsskandaler grundar sig i att bolag inte har en tillräcklig förståelse för affärsklimatet och kulturella aspekter på utvecklingsmarknader. Finansiärer och kreditinstitut förväntar sig även att företag, som söker finansiering har system för att hantera risker relaterade till affärsetik på plats.

Anti-korruptionsexperten Anna Romberg kommer belysa riskområdena genom praktiska cases. Den första timmen pratar vi om förväntningar på bolag, personligt ansvar och risker, medan den andra timmen är en interaktiv diskussion gällande etiska dilemman och beslutsfattande i ’den gråa zonen’.

Datum och tid

Tisdag 8 september klockan 10-12. Föreläsning första timmen och workshop andra timmen. 

Plats

Fysiskt (i Karlstad) eller digitalt – vi återkommer!

För vem?

Små och medelstora företag som har ett intresse av att etablera klimatsmarta lösningar på tillväxtmarknader. Föreläsningen med workshop är primärt inriktad till de företag som ska exportera till tillväxtmarknader, men kan också vara av intresse för de som endast är intresserade av att lära sig mer om korruption och bedrägeri. Efter föreläsning och workshop ska du som företagare ha fått mer kunskap om att göra affärer från ett affärsetiskt perspektiv.

Kostnad

Att delta kostar 500 kronor (exklusive moms) per deltagare. Det är kostnadsfritt för företag som är medfinansiärer i projektet.

 

Logotyper till projektets huvudfinansiärer

ARRANGÖRER

Sustainable Business Cleantech vill bidra till att skapa tillväxt för företag inom miljöteknik och energieffektivisering genom att identifiera nya affärsmöjligheter på tillväxtmarknader. Läs mer: cleantechbusiness.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss