Online via Zoom

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 8/5

8

Maj

Compare

Compare-lunch: Emerging Tech med XPLORICO (online)

Kl. 12-13, online via Zoom

Emerging Tech - vad händer inom den norska och svenska startup-scenen?

Vilken teknik har störst framtidspotential just nu och vad skiljer den norska startup-scenen från den svenska? Vad ska man tänka på när man vill locka investerare till sin startup eller för att skala upp sin befintliga verksamhet? Möt David Holm Glad, Company Builder, på norsk-svenska Xplorico på den här digitala Compare-lunchen som sänds från Scaaler IoT Labs i Arvika!

Startups utgör en viktig del av framtidens företagare och startupvärlden kan onekligen vara utmanande att ta sig igenom – särskilt när det gäller osäkra och nydanande framtidsmarknader med ny teknik.

På denna digitala Compare-lunch pratar David Holm Glad, partner och Company Builder på Xplorico, om Emerging Tech – kommande framtidstekniker – och läget i den svenska och norska startup-scenen just nu.

David hjälper organisationer framåt och genom transformationsprocesser både vad gäller IT-struktur och inom management. Han är en uppskattad talare och har stor erfarenhet av tech-startups samt internationell strategi. David ger en bild av hur startup-världen ser ut i Sverige och Norge just nu, och delar med sig av sina bästa tips. Han har dessutom bjudit in ett gäng gäster, för att ge sin syn på saken.

Vilka nya möjligheter kan man ana framöver?

Gäster

Trond Riiber Knudsen, en av Norges mest profilerade tech investor som nu blivit
utnämnd av norska statsministern att
representera startup-sidan i en ny strategi
för hur man ska arbeta post-corona.
Tina Nordlander, specialrådgivare och
country manager på Innovasjon Norges
Stockholmskontor som arbetar mycket
inom AI gränsöverskridande. Tina har
också erfarenhet inom bland annat
affärsutveckling och strategiarbete.
Steinar Svalesen, författare av Norwegian
Disruptive Tech Eco-System, har över 25 års
erfarenhet av mobila och digitala affärer.
Dessutom har han stor erfarenhet av
management och affärsutveckling.


Ta del av en inspirerande och framtidsinriktad digital Compare-lunch där nya möjligheter kommer att bubbla!

Under lunchen kan du ställa dina frågor direkt till David och gästerna.

Efteråt finns möjlighet, för den som har ett startup eller scaleup, att boka tid med David för att presentera sin idé eller sitt företag för att titta på möjligheterna.

OM XPLORICO

Xplorico är ett Oslobaserat investmentbolag med kontor i Värmland som investerar i startup- och scaleup-bolag inom Emerging Tech såsom AI, Big Data, IoT, Blockchain, VR och annan framväxande teknik. De agerar som affärsutvecklare inom den senaste digitala tekniken. Xplorico arrangerar också Norges största tech-events samt driver norska investerarnätverket IBC, som inkluderar över 150 investerare.

Xplorico är också medgrundare till Scaaler IOT Labs i Arvika och kikar nu på vilka möjligheter som finns i Värmland och tillsammans med Compare kring hur vi på nya sätt kan arbeta gränsöverskridande mellan Sverige och Norge inom startup och IT-sektorn.


FÖR VEM

För alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digitalisering, denna gång med särskilt fokus på affärsutveckling, startups och framtidstekniker.

NÄR

Fredag 8 maj kl. 12-13. Online via Zoom.

PROGRAM

  • Compare hälsar välkomna
  • David Holm-Glad: Tech-up ekosystemet i Norge och dess skillnader mot Sverige.
  • Virtual couchtalk: David med gäster diskuterar med fokus på tiden efter Corona och hur ekosystemet kommer bli påverkat framöver.
  • Q&A från publiken

PLATS

Digitalt deltagande, en länk mailas ut till alla anmälda samma dag. Sändningen sänds från Scaaler IoT Labs i Arvika.

KOSTNAD

Träffen är kostnadsfri.

Vi ser fram emot att träffa er i det digitala!

Varmt välkomna!

COMPARE-LUNCH

En öppen mötesplats för alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digital utveckling och innovation. Fokus är nätverkande, workshops och inspiration. Tanken är att du ska få med dig en ny kontakt eller en ny tankeställare efter varje lunch.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator

+46 (0)730-25 71 29
sandra.dalasen@compare.se