Online via Zoom

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 26/3

26

mar

Compare

Compare-lunch: Digitala labb och lärmiljöer i världsklass

Kl. 12-13, online via Zoom

På nästa Compare-lunch får vi besök av Universeum i Göteborg, Nordens mest besökta science center. Just nu bygger de nästa generation vetenskapscenter. En storsatsning på bland annat digitalisering och AI för ökad innovationskraft, stärkt kompetensförsörjning och en hållbar samhällsutveckling. Allt för att göra mer nytta för fler.

Behovet av digital kompetens är stor, 70 000 spetskompetenser kommer saknas i Sverige om inget görs idag. Tillsammans måste vi inspirera fler kring möjligheterna som finns inom det digitala. Ett arbete som behöver ske i alla åldersgrupper, från grundskolan till redan yrkesverksamma personer. Universeum i Göteborg driver flera satsningar, kurser och program för att bland annat låta människor utforska dagens och framtidens digitala teknik.

Hör när Björn Edlund, utvecklingschef på Universeum, berättar om deras storsatsning på digitalisering som bland annat omfattar en ny visualiseringsdom. En ambitiös satsning på digitala labb och lärmiljöer med teknik i världsklass, som öppnar i etapper fram till våren 2022. Han berättar om projektet Framtidsambassadörer som ska göra att fler elever klarar kunskapskraven i naturvetenskap och teknik och om The Hub som låter människor utforska den nya teknikens möjligheter och hur teknologiska framsteg kan bidra till en hållbar framtid.

Det och mycket mera får du ta del av på vår nästa digitala Compare-lunch den 26 mars.

Välkommen att inspireras, diskutera och nätverka!

ANMÄL DIG HÄR


FÖR VEM

För alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digital utveckling och innovation.

NÄR

Fredag 26 mars kl. 11.45-13.00
Programmet startar kl. 12.00

PLATS

Digitalt deltagande via Zoom, anslutningslänk hittar du i din bekräftelse.

KOSTNAD

Träffen är kostnadsfri.

Vi ser fram emot att träffa er, analogt eller digitalt!

Varmt välkomna!

COMPARE-LUNCH

En öppen mötesplats för alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digital utveckling och innovation. Fokus är nätverkande, workshops och inspiration. Tanken är att du ska få med dig en ny kontakt eller en ny tankeställare efter varje lunch.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator

+46 (0)73-025 71 29
sandra.dalasen@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss