Digitalt via Zoom

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 26/11

27

Nov

Compare

Compare-lunch: Innovationskraft i Sverige och Värmland

Kl. 11.30 - 13.00, Digitalt upplägg

Intervju med Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson

Välkommen till årets sista Compare-lunch när vi får besök av Darja Isaksson, generaldirektör på Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova. Sverige rankas tvåa i världen på innovation. På vilket sätt spelar näringslivet en aktiv roll och varför är innovationsförmågan i offentlig sektor avgörande för de utmaningar vi står inför?

 

När riskerna är stora och resultaten känns långt bort ska Vinnova borga för satsningar på det nya och det oprövade för att stärka Sveriges tillväxtkonkurrenskraft och angripa de stora samhällsutmaningarna. Inte minst har coronapandemin satt ljus på att vi ständigt ställs inför nya utmaningar. Utmaningar som kräver innovativa lösningar. Något regeringen lägger vikt på genom att föreslå att Vinnova nästa år får höjda anslag med 545 miljoner kronor  i en budget som redan omfattar tre miljarder. 

Under denna Compare-lunch möter vi Darja Isaksson, kvinnan som sedan 2018 har ansvar för att leda denna jättelika experimentverkstad. Hennes egen experimentlusta har hon burit med sig sedan unga år, då hon lödde kretskort och programmerade hemma i Munksund.  Darja Isaksson är dessutom ledamot i regeringens digitaliseringsråd och grundare av de digitala byråerna inUse och ZiggyCreativeColony. 

 

Samtal om Värmlands innovationsmöjligheter

Lunchen avslutas med ett panelsamtal med Margareta Friman, prorektor på Karlstads universitet, Lars Christensenbiträdande regiondirektörAnn Otto Nemesutvecklingsdirektör i Karlstad kommun, och Fredrik Svensson, ordförande i Compare. Vi tar ner samtalet på regional nivå och diskuterar hur vi genom innovation och samarbete kan lyfta Värmland att bli en ännu mer attraktiv och konkurrenskraftig region. 

Välkommen att inspireras, diskutera och nätverka kring detta högaktuella ämne!

Anmäl dig här


FÖR VEM

För alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digital utveckling och innovation.

NÄR

Fredag 27 november kl. 11.30-13.00
Programmet startar kl. 12.00

PLATS

Digitalt deltagande via Zoom, anslutningslänk hittar du i din bekräftelse.

KOSTNAD

Träffen är kostnadsfri.

Vi ser fram emot att träffa er, analogt eller digitalt!

Varmt välkomna!

COMPARE-LUNCH

En öppen mötesplats för alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digital utveckling och innovation. Fokus är nätverkande, workshops och inspiration. Tanken är att du ska få med dig en ny kontakt eller en ny tankeställare efter varje lunch.

Sandra Dalåsen

Event Coordinator / Process Manager

+46 (0)730-25 71 29
sandra.dalasen@compare.se