Terrassen Gastro, Mariebergsskogen

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 9/10

11

Okt

Compare

Compare-lunch och Be digital-workshop: AI – hot eller möjlighet?

Kl. 11.30-13.00/15.00, Terrassen Gastro i Mariebergsskogen

Citatet ”In the past the man has been first; in the future the system must be first” är skrivet av Frederick Taylor för över hundra år sedan. Samtidigt säger moderna forskare, såsom Nick Bostrom, ”Machine intelligence is the last invention that humanity will ever need to make”.

Är artificiell intelligens (AI), ett programmerat superintellekt och machine learning en absolut riskfri blivande framgångssaga? Under denna lunch kommer vi att diskutera hur denna teknik används idag, hur synen på maskinens suveränitet ser ut och hur vi testar sådana system. För hur vet vi att superintelligenta system beter sig rätt utefter utfall som vi inte kunnat förutse? Eller att en AI kan förstå moraliska och etiska värdegrunder? Eva Holmquist, erfaren testexpert och författare samt Fredrik Scheja, testarkitekt och inspiratör, kommer att diskutera dessa spännande ämnen tillsammans med oss.

ÖPPEN WORKSHOP MED BE DIGITAL-NÄTVERKET EFTERÅT

Efter lunchen har vi höstens andra träff och workshop med Be Digital-nätverket som är frivilligt för den som vill fördjupa sig tillsammans med talarna. Här tar vi med oss våra nya insikter in i de egna verksamheterna. Vad betyder våra nyfunna kunskaper och hur kan vi använda dem för att utveckla vår egen organisation? Worskhopen är öppen för alla.

Under hösten är Be Digital-nätverkets träffar kostnadsfria, från och med årsskiftet behövs medlemskap för att vara med. Passa på att hänga med och testa! Anmälan gör du i samma formulär som till lunchen.

VAD ÄR BE DIGITAL?
Be Digital drivs av Compare och är ett verktyg för att hjälpa företag i digitaliseringen. På webbplatsen be-digital.se kan företag mäta sin digitala mognad och matchas ihop med passande leverantörer. Be digital-nätverket är till för individer som vill bli digitala ledare och kompetensutvecklas inom digitalisering och digitala möjligheter. Tillsammans tar vi oss an framtidens utmaningar och hittar nya möjligheter!

OM EVA HOLMQUIST

Eva är civilingenjör och specialist inom mjukvarutest på Sogeti Sverige. Hon har arbetat med alla faser från planering till genomförande av tester, samt verksamhetsutveckling och utbildning inom testområdet. Hon har bland annat varit delaktig i att ta fram den första svenska certifieringsutbildningen för testare, ISTQB grundnivå. Eva är även författare till boken ”Praktisk mjukvarutestning” samt ett antal science fiction och fantasy noveller.

OM FREDRIK SCHEJA

Fredrik arbetar som testarkitekt och agil coach vid Sogeti Sverige och har en gedigen bakgrund från stora såväl som små utvecklingsorganisationer. Han blandar teori och praktik när han talar i diverse forum runt om i Sverige inom områden såsom kundfokuserad utveckling, test som informationsbärare och vikten av lärande organisationer.

Välkommen!


FÖR VEM

För alla som är intresserade av nätverkande och aktuella ämnen kring digitalisering.

NÄR

Fredagen 11 oktober
Lunchbuffé & nätverkande från kl. 11.30.
Föreläsning & diskussion kl. 12.00-13.00.
Öppen fördjupningsworkshop med Be Digital-Nätverket kl. 13.15-15.00.

PLATS

Terrassen Gastro, Mariebergsskogen

KOSTNAD

Träffen är kostnadsfri, du betalar bara din egen lunch på plats med kort.

Kom och ät lunch tillsammans, inspireras och knyt nya spännande kontakter!

ANMÄL DIG HÄR