Precise Biometrics är ett innovativt företag och marknadsledande leverantör av lösningar baserade på fingeravtrycksbiometri och smartkort. Bolaget erbjuder snabb, exakt och säker verifiering av en persons identitet.

Bolagets teknik kan användas för ID, företags- och bankkort och för tillgång till mobila lösningar, datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen. Företaget är global marknadsledare inom Match-on-Card teknik med nära 160 miljoner sålda licenser.


Under första halvåret 2012 lanserade bolaget den kommersiella produktfamiljen för mobil säkerhet, Tactivo™, som är världens första smarta mobilskal med inbyggd fingeravtrycks- och smartkortsläsare för smartphones och surfplattor. Tactivo™ för iPhone samt Tactivo™ för iPad är certifierade av Apple.

Precise Biometrics grundades 1997. Huvudkontoret finns i Lund, Sverige och bolaget är listat på NASDAQ OMX Stockholm small cap list (symbol: PREC). Bolagets amerikanska dotterbolag finns i Vienna, USA.