Genom den europeiska digitala innovationshubben Mighty kan vi erbjuda er skräddarsydda lösningar och expertis för att guida er mot digital framgång.

Genom Mighty får företag inom tillverkande industri och offentlig sektor tillgång till testmiljöer, nya nätverk för innovation, möjligheter till vidareutbildning och stöd i att hitta finansiering för att genomföra en digital och grön omställning. Mighty kan erbjuda ditt företag eller din organisation följande tjänster;

Mäta digital mognad

Med hjälp av verktyget” Digital Maturity Assessment” (DMA) kan vi hjälpa er att bedöma er digitala mognad och genom verktyget kan vi framgångsrikt vägleda er på digitaliseringsresan.

Teknisk rådgivning och testning

Mighty erbjuder teknisk rådgivning och testning för att stödja digitaliseringen. Exempelvis kan vi ge er tillgång till test- och demoanläggningar där ni får möjlighet att testa avancerade digitala verktyg och tekniker innan ni bestämmer er för att implementera dem.

Nätverkande och finanseringshjälp

Mighty tillhandahåller finansieringsrådgivning och möjligheter till nätverkande. Vi försöker att hitta finansiering som kan passa just era utvecklingsbehov.

Vidareutbildning

Vi hjälper dig att utvecklas inom områden som är viktiga för att ni ska uppnå en framgångsrik digital omvandling.

Goal

Den digitala innovationshubben MIGHTY, som står för Mid Sweden Industry och GovTech*, ska bidra till:

  • Digital och hållbar omställning hos små och medelstora företag inom tillverkande industri och hos offentlig sektor.

Facts about the project

Projektet pågår från november 2023 till december 2026 och satsningens finansieras av Europeiska unionen, Tillväxtverket, Region Gävleborg, Region Dalarna och Region Värmland.

*GovTech innebär nya smarta välfärdstjänster och produkter för anställda och medborgare som är samskapade av innovativa företag och offentlig sektor.

Vill du delta eller bara veta mer?

Kontakta Anders Solberg anders.solberg@compare.se

 

Finansiärernas loggor.

 

Vad är en Europeisk Digital Innovationshub (EDIH)?

Europeiska Digitala Innovationshubbar (EDIH) är ett stödsystem som öppnar nya möjligheter för företag och organisationer att bli mer konkurrenskraftiga genom att stödja sin digitala omvandling. Dessa hubbar har en central roll vid genomförandet av EU-programmet för ett digitalt Europa och möjliggöra att företag och offentlig sektor får ta del av de senaste digitala teknikerna, inklusive artificiell intelligens (AI), cybersäkerhet och högpresterande datorsystem (HPC). Syftet med satsningen på EDIH är att stimulera en digital transformation inom alla branscher och inom offentlig sektor i EU. Huvudfokus ligger på ökad digitalisering i företag, framför allt de små och medelstora, samt på de delar av offentlig sektor som har behov av ökad digitalisering. Mighty är en av många EDIHar som finns runt om i Europa. Sverige har tilldelats ytterligare EDIH:ar som finansieras via EU programmet DIGITAL. Ett antal av dessa håller så hög kvalité att de kvalificerade sig som EDIH, så kallad ”Seal of Excellence”. Mighty EDIH är en av de sju Seal of Excellence. Tillsammans ger dessa 11 en bra geografisk spridning av EDIH i Sverige.  Genom tillgång till EDIH-nätverket hjälper vi varandra med kompetens och kan därför hitta specifika kunskaper och andra parter som matchar dina utmaningar.

Anders Solberg

Innovation Manager

+46 (0)73 529 14 62
anders.solberg@compare.se

Visiting and mailing address

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Find us

Info@compare.se

Contact Us

Here you will find contact information
to us who work at Compare

Take contact

follow us