Berätta om dig själv och din väg till Compare
Den resan började med att jag läste på universitet och vidareutbildade mig till civilingenjör. Efter examen började jag jobba inom fordonsindustrin i Göteborg, som ingenjör.

Jag alltid haft ett stort intresse för teknik och möjligheten att forma vår framtid genom smarta lösningar. För mig handlar det inte bara om produktutveckling utan också om tjänster och policys, som verktygen för att skapa en bättre morgondag.

Tidigt i arbetslivet fascinerades jag av människor och vikten av bra kontextuella förhållanden som bidrar till att idéer kan frodas och förverkligas. Det är förmodligen det som dragit mig till projektledande roller och senare innovationsledning.

I sökandet efter en bättre balans mellan arbete och fritid, och med drömmen om ett hus med stor trädgård, lämnade jag och min partner Göteborg för Karlstad. I samband med det utforskade jag arbetsmarknaden i Värmland och efter en händelserik tid på Research Institute of Sweden (RISE) började jag på Compare, för lite mer än två år sedan.

Vad uppskattar du mest med att arbeta på Compare?
Mixen av intentioner, uppdrag och kollegor! Sen är det komplext att arbeta med systeminnovation, och det kan vara både givande och utmanande. Det passar mig, för jag har nog alltid haft ett intresse för problemlösning, vare sig det handlar om avancerade tekniska lösningar eller konflikthantering. Att hitta sätt som får människor att samarbeta för att skapa en bättre värld är min drivkraft, och om vi kan göra det samtidigt som vi lägger till lite teknik – då är det ännu bättre!

Vilken typ av uppdrag är du involverad i?
Jag har precis gått på föräldraledighet och fram till nu har jag jobbat med flera spännande innovationsprojekt, bland annat inom Vinnväxt-programmet DigitalWell Arena i rollen som processledare och metodutvecklare med inriktning efterfrågeacceleration.

DigitalWell Arena är en 10-årig satsning på digital hälsoinnovation för att fler ska kunna leva ett hälsosamt liv. Tillsammans med det teamet jobbar jag för att utveckla offentlig sektors förmåga att driva innovation med upphandling som verktyg, vilket vi kallar efterfrågeacceleration.

Jag är också en del av teamet som utgör den europeiska digitala innovationshubben – Health Data Sweden. Innovationshubbens vision är att vara en one-stop-shop för acceleration av digital transformation inom hälsodata och jag är en av många som bidrar till det arbetet.

Dessutom är jag stolt över att vara en del av teamet i Smart & Safe-projektet där vi använder IoT, det vill säga Internet of Things, för att göra samhället tryggare för unga människor.

Jag har också haft förmånen att arbeta med Region Värmland i projektet Nya Centralsjukhuset Karlstad, där de utforskar nya arbetssätt och hur dessa kommer att påverka skapandet av nya och ombyggda sjukhusbyggnader i Karlstad. I det projektet bidrar jag som digitaliseringsexpert och försöker ta hänsyn till vissa aspekter av teknik och innovation.

Det här är några exempel på vad jag gör och mångfalden av uppdrag med koppling till teknik och hälsa.

Vad inspirerar dig just nu, som du kan dela med dig av till andra som är intresserade av ditt yrkesområde?
Det faktum att problemlösning inte har några gränser och det triggar mitt intresse! Med det menar jag att lösningarna kan finnas att hitta inom helt andra områden än det jag faktiskt jobbar med. När scopet för problemlösningen vidgas kan du ibland hitta de bästa lösningarna inom en annan marknad eller ett annat fält.

Till exempel i projektet Smart & Safe, med målet att göra samhället tryggare för unga människor, tittar vi på den tekniska utvecklingen som sker inom fordonsindustrin. Inte särskilt traditionellt kanske, men den här typen av sammansmältning av en lösning i ett nytt tillämpningsområde kan utlösa nya typer av innovationer på oväntade sätt. Resultaten kan vara både banbrytande, lönsamma och för att inte tala om roliga!

Om du får dela med dig av ett positivt minne från Compare, vad skulle det vara?

Jag har många härliga minnen! Ofta handlar de om när vi alla som jobbar på Compare ses och gör saker tillsammans. Och det gör vi ganska ofta. Vi har något som kallas ”Lärandedag” som jag gillar väldigt mycket. En gång i månaden samlas vi på kontoret och lär oss saker av varandra eller andra. Det kan vara om hur vi kan utnyttja AI, ge varandra input på ett nyligen genomfört projekt eller en gruppövning i att bygga tillit.

Vad gör du för att koppla av efter arbetet?
Jag tycker trädgårdsarbete är avkopplande. Just nu planerar vi för ett växthus som kommer att vara noggrant konstruerat och innehålla mer krävande växter som citron, druvor och kanske kiwi.

Om du kunde förändra en sak i vårt samhälle till det bättre, vad skulle det vara?

Det är svårt att välja bara en, men jag vill se mer samarbete kring de samhällsproblem som ingen kan lösa på egen hand. Dynamiken och kraften i ett team är avgörande för att vårt samhälle ska blomstra och för att lösa de problem som vi människor skapat. Men om jag fick önska en enda sak som kunde försvinna över en natt så är det orättvisa.

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Visiting and mailing address

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Find us

Info@compare.se

Contact Us

Here you will find contact information
to us who work at Compare

Take contact

follow us