Regionens Hus, Karlstad, Sverige

sign up here

Register by 15/9 at the latest

19

Sep

Compare

Utbildning – Schyst och breddad rekrytering

19 september kl. 13.00-16.30 på Regionens Hus

Now you can book your place on our free training on securing equal recruitment processes.

 

No alt text provided for this image

 

En schyst arbetsgivare är en attraktiv arbetsgivare. Många arbetsgivare behöver i nuläget eller inom de kommande åren rekrytera nya medarbetare. Det är positivt och spännande men det kan också ta tid och kraft att hitta rätt kompetens. Genom att genomföra en rättvis rekryteringsprocess lockar du fler kvalificerade kandidater att söka den lediga tjänsten. En rättvis och transparent rekrytering främjar mångfald, jämställdhet och skapar en positiv arbetsmiljö där alla har lika möjligheter att lyckas och bidra till organisationens framgång. Men hur gör du egentligen en schyst och diskrimineringsfri rekrytering? Vad behöver du ta hänsyn till och vilka delar behöver ingå?

Under året kommer vi inom projektet Attraktionskraft Värmland erbjuda en grundläggande utbildning i hur en jämställd rekryteringsprocess kan se ut. Utbildningen kommer att ge dig smarta och värdefulla tips på hur din rekryteringsprocess kan bli mer inkluderande och jämställd. Du kommer att få jobba med olika fiktiva företag och tillsammans med andra deltagare öva på att bland annat skriva en inkluderade kravprofil och annons.

Utbildningen kommer att hållas av Lena Witting, HR-konsult på Region Värmland and Louise Torevik, projektledare inom kompetensförsörjning och social hållbarhet på näringslivsklustret IUC Steel & workshop. Lena och Louise kommer guida igenom olika övningar kopplade till delarna i rekryteringsprocessen för att medvetandegöra och kanske utmana deltagarna. Hur ser organisationen ut och vilka behov finns framåt? Speglar personalen de kunder företaget eller organisationen har? Syns annonserna i rätt forum och vad är rätt forum för målgruppen? Detta är några av de frågor som kommer att diskuteras.

Utbildningstillfällena är kostnadsfria kommer att ske på tre valfria datum och du bokar ett av datumen via länken nedan. För att utbildningen ska bli av krävs minst 6 anmälda.

  • 16 maj kl. 13.00-16.30 på Karlstad Innovation Park.
  • 19 september kl. 13.00-16.30 på Regionens Hus.

 

anmäl DIG här

 

Information om Utbildning

  • Date: 19 september 2024
  • Time: kl. 13.00-16.30
  • Place: Regionens Hus
  • Hur: Utbildningen är kostnadsfritt.
  • RSVP: Vänligen bekräfta ditt deltagande senast 15 september.

Emma Jakobsson

Process Manager

+46 (0)73 026 24 01
emma.jakobsson@compare.se

Visiting and mailing address

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Find us

Info@compare.se

Contact Us

Here you will find contact information
to us who work at Compare

Take contact

follow us