Digitalt eller på plats i Innovation Park, Karlstad

Registration closed

Register by 6/3 at the latest

8

Mar

Compare

Attraktionskraft frukostseminarier – Schyst och breddad rekrytering

kl. 7:30 - kl. 8:30, Karlstad Innovation Park och digitalt

En jämställd och breddad rekrytering skapar mångfald och bättre lönsamhet

It's about competence provision and diversity, reaching out to more people in an efficient and equal way. How do you actually do a fair and non-discriminatory recruitment to get more applicants and a better selection when you are looking for competence?

Under hösten och vintern har Attractiveness Värmland kört en serie frukostseminarier som handlat om kompetensförsörjning och jämställdhet på olika sätt, sett ur olika perspektiv, hos företag och arbetsplatser. Nu kör vi vidare under våren med fler inspirerande och utvecklande träffar.

Fredag den 8:e mars är fokus på ”Schyst och breddad rekrytering”. Ett frukostseminarium där vi ger er smarta och värdefulla tips på hur din rekryteringsprocess kan bli mer inkluderande och jämställd. Det handlar om vad du kan göra för att bredda din rekrytering och nå målgrupper som du idag inte når med traditionellt innehåll eller i de vanliga kanalerna. Det kan till exempel vara att skriva en annan sorts platsannons, uttrycka och formulera sig på ett annat vis eller vara aktiv i nya forum.

Det är ju inte bara att rekrytera vem som helst. Man behöver ta hänsyn till en rad olika faktorer för att vi ska få en inkluderande och välkomnande rekryteringsprocess.

Lecturer is Lena Witting, HR-konsult på Region Värmland och Louise Torevik, projektledare inom kompetensförsörjning och social hållbarhet på näringslivsklustret IUC Stål & verkstad.

Så häng med på vårt frukostseminarium den 8 mars där vi ger er bra och värdefulla tips om en mer schyst och breddad rekrytering!

 

anmäl DIG här

 

Information om eventet

  • Date: 8 mars 2024
  • Time: Digitalt kl. 7.45–8.30, fysiskt deltagande kl. 7.30–9.00 med frukostfika och diskussion.
  • Place: Digitalt eller på plats i T-lab på Innovation Park, Karlstad. Reservation för att fysisk träff kan ställas in vid för få anmälda. Du är i så fall välkommen att delta digitalt i stället
  • Hur: The seminar is free of charge.
  • RSVP: Vänligen bekräfta ditt deltagande senast 6 mars.

 

Detta är det femte tillfället i seminarieserien om kompetensförsörjning, breddad rekrytering och normer som anordnas inom ramen för satsningen Attraktionskraft Värmland som drivs av Region Värmland, Paper Province, IUC Steel & Workshop and Compare.

Efter seminariet finns möjlighet att stanna kvar på Karlstad Innovation Park för att ta del av Ett Jämställt Värmlands seminarium som fokuserar kring temat Kvinnor, fred och säkerhet i en föränderlig omvärld – lärdomar från Ukraina. Seminariet visas på skärm i mötesrummet och pågår kl. 8:30-9:30. Läs mer om seminariet här.

 

 

Emma Jakobsson

Process Manager

+46 (0)73 026 24 01
emma.jakobsson@compare.se

Visiting and mailing address

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Find us

Info@compare.se

Contact Us

Here you will find contact information
to us who work at Compare

Take contact

follow us