Pris för årets digitala välfärdsinnovation

Digitalisering av framtidens digitala välfärdstjänster är en av de viktigaste samhällsutmaningarna vi har. Under galakvällen 100 grader Karlstad delade vi ut pris i kategorin "Årets digitala välfärdsinnovation". Vinnaren blev Svenska institutet FMS som utvecklat en digital plattform som stimulerar eleven att ta ansvar för sin egen utveckling fysiskt, mentalt och socialt.

Fullsatt SNITS-lunch med fokus på digitalisering av livsmedelsindustrin

Det var fullsatt sal när Elvenite var värd för senaste SNITS-lunchen på Karlstads universitet. Studenter från IT-utbildningarna fick lyssna till Pär Andersson som berättade om digitaliseringens påverkan på livsmedelsindustrin och några konkreta exempel från deras vardag. T.ex. hur man med Avancerad Analys skulle kunna minska antalet laxlus i de Norska laxodlingarna.

Nytt initiativ ska få fler kvinnor intresserade av programmering i Värmland

Tillsammans med Tjejer kodar lanserar Compare ett nytt initiativ i Karlstad för att skapa högre intresse bland kvinnor för programmering i Värmland.  Målsättningen är att fler kvinnor ska bli intresserade av jobb inom det digitala, att på sikt bättra på siffrorna och skapa bättre könsfördelning i branschen. Idag är enbart 22% av de som jobbar i branschen i Värmland kvinnor.