Vill du etableras internationellt? Ansök till TRIIP!

TRIIP riktar sig till företag, innovatörer och entreprenörer med idéer, produkter eller tjänster med potential att utvecklas och etableras internationellt.

Varför?

I TRIIP kan aktuella företag få hjälp med att analysera sin exportsatsning. Vi erbjuder även nätverk och kontakter till olika internationella marknader.

För vem?

Från forskare på Karlstads universitet till forskare på Google

Julio Angulo doktorerade vid Karlstads universitet 2015 och idag forskar han om användarupplevelse hos Google. Den 13 januari besökta han Karlstads universitet för att ge en föreläsning där han ville inspirera studenter genom att berätta om sin resa härifrån till Google.

Är du 2017 års innovatör?

Alla uppfinnare och entreprenörer där ute, det är hög tid att vässa pennorna och delta i årets innovationstävling.

Värmländska företagare arbetade med kundvärde och sälj

Vad säljer du - egentligen? Hur skapar du kundvärde och för vem?  För att skapa fler konkurrenskraftiga företag och skapa insikt hos företagare i Värmland, bjöds 15 företagsägare från Drivhuset, Tillväxtmotor och Compare in för att arbeta med sina affärsmodeller, kundbehovsanalyser och säljande presentationer. 

inPort digitaliserar Nordens hamnar

Hamnarnas verksamhetsprocesser digitaliseras i snabb takt. System integreras och systemlogik automatiserar hela flöden. För att bidra till digitalisering har inPort bland annat utvecklat en mobil lösning för rapportering av tjänstebeställningar som genereras automatiskt utifrån fartygens anlöpsprocess. Arbetsordern planeras ut för utförande samt prissätts och konteras automatisk mot kontrakt för avslutande fakturering.

Nyfiken på ÅF

Bildtext: Camilla Carlander, sektionschef IT-solutions, Katarina Hallgren, sektionschef IT-solution, Bernt Nilsson, sektionschef Embedded Systems, Per Anders Kvarnevik Marknadsområdeschef IT-Solutions och Stefan Sillén, sektionschef Systems Management. 

Företaget där de anställda sätter värderingarna

LearningWell grundades 2003. Tanken var att ta avstamp från den spruckna it-bubblan och göra någonting annorlunda. Att mer gå på magkänslan för att leta både kunder och kollegor. Nu har bolaget ett femtiotal anställda, fyra kontor i Sverige och både den svenska och schweiziska försvarsmakten på kundlistan.

Entreprenörsfika i en avslappnad miljö

Varje måndag mellan klockan 16:00 och 18:00 träffas unga entreprenörer på Coffice i Karlstad för att närverka och diskutera saker som dyker upp. Tanken är att man ska kunna träffas i en avslappnad miljö för att kunna byta erfarenheter, skapa relationer, bli inspirerad eller bara för att lyssna.