Compis bjuder in till familjedag i Mariebergsskogen

Passa på att ta med hela familjen på några timmars samvaro tillsammans med andra Compismedlemmar. 

Compis bjuder på korvgrillning  och minigolf. Dessutom kommer det finnas hoppborg till barnen, prova på aktiviteter såsom kajakpaddling och discgolf, giveaways och tävlingar med utlottningspriser. Alla Mariebergsskogens ordinarie aktiviteter är dessutom öppna som vanligt!

DRI-Nordic förstärker teamet med två nya medarbetare

Det nordiska IT företaget, DRI-Nordic, utvidgar sitt team i Karlstad. Detta i och med att två nya medarbetare kommer ombord. Sedan tidigare arbetar 7 st personer vid vårt Karlstad kontor och 22 st i företagets tjänst totalt.

Nyfiken på ataco

”Hantera en byggnad utifrån hur den används”

 

Den tekniska utvecklingen förändrar våra kontorsmiljöer och bidrar till energieffektivisering, flexibilitet och nya sätt att arbeta på. Compare träffar Patrik Lindahl på ataco som erbjuder konferensteknik med mera till företag för att höra mer om just detta. 

Vad är på gång hos Ataco just nu?

Compis bjuder in till löparkvällar i samarbete med KMTI

Efter semestrarna är det säkert många av oss som vill ha lite inspiration att komma igång med löpträningen igen inför hösten. Därför anordnar Compares fritidsförening Compis tre löparkvällar i september i samarbete med KMTI.

Tisdag 6 sep: Föreläsning kombinerad löpteknik och pulsträning

Offentlig sektor vill stimulera innovation genom en ny samverkansplattform

Igår samlades modellutvecklingsteamet i NDHC för att diskutera lösningar på identifierade problem och utmaningar för effektivt införande av digitaliserade välfärdstjänster i offentlig sektor. Resultatet av den två timmar långa workshopen blev en önskan om en fysisk och digital plattform för att stimulera och implementera nya lösningar och innovationer inom offentlig sektor. 

Näringslivet vill hitta en plattform för att samverka med offentlig sektor

Efter många möten, seminarier och workshops med representanter från näringslivet, har det framkommit att behovet av att samverka med offentlig sektor är stort. Långa ledtider och mycket pengar försvinner idag kring upphandlingsförfarandet och både kommun, landsting och ICT-företagen i regionen är ense om att samarbetet skulle kunna förbättras om man hittade gemensamma arenor att träffas på för att diskutera behov och lösningar.