ÅF föreläste om Industri 4.0 under SNITS-lunch för 90 studenter

Vi är mitt inne i den fjärde industriella revolutionen, som man kallar för industri 4.0, vilket innebär flertalet nya teknologier för företag att förhålla sig till. Mikael Larsson, ÅF, visade på exempel inom IoT, Bigdata och 3D skrivare och hur detta påverkar utvecklingen samt vilka krav det ställer på nytänkande, nya affärsmodeller och nya sätt att jobba på. 

Qbim - Nytt Compare-företag

För nästan fyra år sedan tog Mikael Hyensjö steget till att bli egen företagare. Han hade då en bakgrund som Business Intelligence-konsult inom flera företag och idag jobbar han i det egna bolaget Qbim med att visualisera affärsdata och olika typer av processer för att hjälpa företag att ta bättre beslut. 

Berätta om QBIM

Nyfiken på iBiz Solutions

”Många brottas med den digitala transformationen”


iBiz Solutions är specialiserade på integrationer och skapar affärsnytta och värde genom effektivisering av såväl interna som externa verksamhetsprocesser. Compare träffade iBiz Solutions för att tala om den digitala transformationen, det senaste inom integration och deras ökande rekryteringsbehov. 

Nordic Medtest etableras som aktiebolag med Inera som ägare

Den 1 januari går Nordic Medtest över från att vara en enhet i Landstinget i Värmland till att bli ett aktiebolag med Inera AB som ägare. Genom verksamhetsövergången säkras den framtida verksamheten för Nordic Medtest och Värmland får en nationell central aktör i e-hälsosverige.

Digitalt utanförskap är ett hinder för tillgången till grundläggande betaltjänster

Varje år analyserar länsstyrelserna hur grundläggande betaltjänster motsvarar samhällets behov. Årets rapport visar på att personer som lever i så kallat digitalt utanförskap har sämre tillgång till betaltjänster, det vill säga tjänster för att betala, ta betalt, samt att ta ut och sätta in kontanter. Det är särskilt äldre, funktionsnedsatta och äldre nyanlända som upplever sämre tillgänglighet.

360 film – ett spännande verktyg för kommunikation

Att som utställare på en mässa hitta något nytänkande och roligt att visa upp och kommunicera kan vara svårt. Vi vill dock ge dig ett tips – varför inte använda 360 film? Läs och inspireras av Advants projekt ihop med Moelven Wood.

VAD ÄR 360 FILM?

Nyfiken på Effect Management

”Digitaliseringen ställer nya krav på ledarskapet”


Vilka utmaningar och möjligheter innebär den digitala transformationen för ledare och medarbetare? Compare träffar Peter Rovér, VD, och Anne-Charlotte Sverkström, Managementkonsult, på Effect Management för att tala om detta.