160 nystartade företag i Värmland genom ny modell från Ung Digital Idé

Det senaste året har teamet i projektet Ung Digital Idé inspirerat och stöttat över 2000 personer i Värmland hur man kan starta och driva företag rustat för framtiden. Fokus har varit digitalisering och intresset för projektet har varit stort. Aktiviteterna har inte bara lockat målgruppen unga idébärare, utan även offentliga organisationer och befintliga företag runt om i länet.

Prevas om digitalisering inom industrin på SNITS-lunch

Den 10 oktober arrangerades höstens första SNITS-lunch med företaget Prevas som värd. Pontus Ljungdahl jobbar som utvecklare på Prevas sedan 2014. Han berättade om sin resa till Prevas, via examensjobb, och hur det är att jobba med digitalisering inom industrin.

EVRY vinnare på Employer Branding- gala

”Årets Employer Branding VD” och ”årets Employer Branding-person” 2017 heter Fredrik Almén och Martina Smedman och de arbetar på EVRY. På sin årliga gala i början av oktober valde organisationen Universum att prisa EVRYs mod, engagemang och moderna förhållningssätt för att locka framtidens talanger.

Digitala tjänster samlar in onödig personlig information

Digitala tjänster som kräver inloggning samlar ofta in mer än nödvändig information om oss användare. Under en internationell forskningskonferens om digitala identiteter vid Karlstads universitet presenteras forskning om metoder som används av tjänsteleverantörer för insamling av personliga information och som kan vara kränkande för vår personliga integritet.