Rivstart för Ung Digital Idé 2017

104 företag har hittills registrerats i projektet Ung Digital Idé. Och projektet har verkligen haft en rivstart under årets första månader där våra affärsutvecklare och digitala rådgivare träffat inte mindre än 550 personer i olika inspirationsaktiviteter och workshops med 37 startade företag i Värmland.

Företag i Nya Zeeland hittade Integration Software via Google

Att den fysiska platsen som ett företag verkar på spelar mindre roll tack vare digitaliseringens utveckling för att växa globalt har det lilla produktföretaget Integration Software i Karlstad fått erfara. Idag arbetar här fyra personer med att leverera spetsprodukter inom systemintegrationsområdet. Och tack vare deras synlighet i digitala medier som Google har de fått kunder både i Nya Zeeland och England.

BIODIG #2 - Seminarium om digitalisering av skogsindustrin

Första BioDig blev en succé. Tydligen är det fler än vi som är intresserade av digitalisering i bioekonomiska näringar. Den 12 maj är det dags för årets upplaga av BioDig med ambitionen att vi – Compare och Paper Province – ska fortsätta arrangera BioDig som en återkommande mötesplats för att diskutera hur vi tillsammans kan skapa marknadsfördelar av att digitalisera skogsindustrin.

Förverkliga din affärsidé genom AB Värmland

2017 kan bli ditt år. Sitter du och ruvar på en affärsidé kan den bli verklighet genom att ansöka till AB Värmlands tävling. Förra året var det fyra lyckliga vinnare inom olika branscher som vann varsitt aktiebolag samt ett års fri administration från PwC, och det mycket betydelsefulla mentorsstödet från grundentreprenörerna i AB Värmland.