Ny koncernchef till Coromatic Group

Anders Tollsten har utsetts till ny koncernchef i Coromatic Group. ”Med ledningserfarenhet från flera av de teknikområden som är vår kärnaffär, lång internationell erfarenhet och rötter inom bland annat ABB, är Anders rätt man att leda Coromatic Group vidare till nästa nivå”, säger tf koncernchef och styrelseordförande Bo Kastensson, som lett rekryteringsprocessen. Anders tillträder sin nya roll den 17 februari.

Anders Tollsten, 51 år, är civilingenjör och är närmast hem-kommen från nästan sju år i Minneapolis, USA där han under största delen av tiden lett den nordamerikanska verksamheten för den finska Uponor-koncernen (internationell leverantör av VVS- och inomhusklimatsystem). Han har tidigare lett Uponors verksamhet i Norden samt dessförinnan haft en lång karriär inom ABB, bland annat som VD för ABB Building Systems samt divisionschef för Motordivisionen inom ABB Motors.

"Vi har stärkt Coromatic-koncernens fokus och är idag ett pannordiskt lönsamt tillväxtbolag inom ”Critical Facilities". Vi har genom förvärv och aktiv egen utveckling skapat oss en expertis som helhetsleverantör av datacenter, nätverk, strömförsörjning och kyla, alltid förenat med starkt serviceerbjudande. Vi siktar på att stärka vår nordiska plattform ytterligare inom dessa områden och på sikt växa även utanför Norden. Den tillväxten tror vi att ingen kan leda bättre än just Anders. Vår starka företagskultur har fått väga tungt i rekryteringen, en kultur som Maths Waxin byggt upp under många år. Anders känns med sina värderingar och sitt sätt att leda som att han redan tillhör Coromatic-familjen och vi är otroligt glada att ha just honom ombord", säger Bo Kastensson.

Anders Tollsten har dessutom relevant erfarenhet av bland annat kyla, strömförsörjning och kommunikation. Hans ledarerfarenhet sträcker sig från startup-VD till att leda ABB Building Systems med en medarbetarstyrka på över 3 200 individer.

"Coromatic har ett unikt know-how och en ledande position inom säkring av verksamhetskritisk infrastruktur; oavsett om det är ett datacenter, kärnkraftverk eller sjukhus. Den pannordiska plattformen är utvecklingsbar och jag gillar bolagets sätt att arbeta med värdebyggande samt den kultur som finns i bolaget. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Coromatic. Mitt mål är att vi skall öka tillväxten och bygga en stark internationell aktör inom den nisch som bolaget redan är ledande inom", säger Anders Tollsten.

Relaterat innehåll