Coromatic samlar alla bolag i en organisation

Under våren slogs Coromatic AB ihop med koncernkollegan Skandinaviska Kraft. Nu blir även det tredje svenska bolaget inom Coromatic Group-koncernen, Metric Powersystems, ett Coromatic AB-bolag. ”Vi vill ge våra kunder ännu mer”, säger Thomas Wunger, VD Coromatic och landschef.

Nu blir alla svenska bolag inom Coromatic-koncernen en organisation. Integrationen är en del i en långsiktig strategi för både organisk- och förvärvstillväxt, för att Coromatic ska kunna erbjuda såväl kunder som medarbetare fler möjligheter.

"Vi tänker fortsätta att ta mark. Med en operativ enhet blir vårt erbjudande ännu starkare och tydligare. Vi är ambitiösa i våra satsningar och det här är ett viktigt steg i rätt riktning", säger Thomas Wunger, VD Coromatic och landschef. 

Fördelarna med hopslagningen är en mer effektiv organisation, en tydligare inriktning mot critical facilities, en starkare service samt att områdena teknik och design stärks upp.

Thomas Wunger kommer att fortsätta som VD och landschef för bolaget, medan Mikael Weléen, tidigare VD på Metric Powersystems, blir Sales Director för hela den svenska marknaden.´

"Nu blir vi ännu starkare på kraft och vi tänker arbeta för att stärka positionen ytterligare. Jag ser dessutom stora möjligheter till synergier mellan kraft och övriga affärsområden - det blir ett mycket spännande uppdrag. Jag är väldigt sporrad av den utveckling vi snart kommer att se", säger Mikael Weléen, Sales Director på Coromatic AB.

Relaterat innehåll